Bijna geen ruimte meer naast VMware en OpenStack

vmware_openstack630415Afgelopen week werd in Colorado de laatste analisten bijeenkomst voor SolidFire gehouden. Laatste omdat deze flash storage leverancier door NetApp is overgenomen en na de integratie is er geen noodzaak meer voor een bedrijfsonderdeel een aparte bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst had de belangstelling van de Engelstalige IT pers. Berichten zijn ook in Japan en Frankrijk verschenen, de aandacht in Nederland was minimaal. Nu is dat niet erg, SolidFire is in Nederland amper bekend en dat NetApp er $1,2 miljard voor overhad zal dan ook bijna niemand zijn opgevallen.

Wat wel interessant en misschien zelfs leuk is, is terug te scrollen door de tweets die tijdens het event zijn verspreid. De meest gebruikte was #Bringonthefuture. Met die Hashtag was in principe gisteren (Dinsdag) de bijeenkomst van NetApp EMEA ook te volgen, ware het niet dat het aantal tweets erg laag was.

Nee de dan de tweets vanuit Colorado. Daar zat de nodige tussen met foto’s van het event. Handig om te zien hoe volgende IDC de markt zich ontwikkeld. Een tweet (van Stuart Miniman) stak met kop en schouders boven de rest uit. Dat kwam vooral omdat hij iets noemde dat strikt genomen niets over NetApp of SolidFire zegt, maar best heel erg veel over een andere ontwikkeling in de markt. SolidFire meet op dit moment 60% VMware gebruikers (vorig jaar 55%) en 30% OpenStack (was 27%). Stel dat deze scores ook elders worden waargenomen – en er zijn nog geen tweets voorbij gekomen die daarop hinten – dan zie dat 2 “smaken” 90% marktaandeel hebben. Er is echt amper nog ruimte voor andere leveranciers. Of dat goed nieuws is ligt natuurlijk grotendeels aan wat je zelf biedt en ondersteunt, maar voor wie op het punt staat beslissingen te nemen over zijn platform is de ontwikkeling van 82% marktaandeel naar 90% iets dat je absoluut moet weten.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.