BOF 2 jaar: nog veel te doen!

Deze week bestaat Bits of Freedom, de beweging voor internetvrijheid, twee jaar. Op 14 augustus 2009 werd BOF door Ot van Daalen heropgericht, na een winterslaap van drie jaar. De lat lag hoog, want het moest een serieuze organisatie worden.

En die lat ligt volgens Daphne van der Kroft nog steeds heel hoog. “We hebben een sterke focus en we gaan voor kwaliteit. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel mensen ons de afgelopen twee jaar hebben geholpen. En die groep groeit nog steeds. Blijkbaar beantwoorden we in een behoefte en staan we voor iets wat heel veel mensen willen. We bieden een vorm om actief te zijn en iedereen die meewerkt is daarin een puzzelstukje in het grotere geheel.”

Feitelijke kennis ISP’s waardevol
Volgens van der Kroft draagt de ISP-community ook veel bij. “Mensen die bij ISP’s werken staan zo ontzettend dicht bij de infrastructuur rondom internetvrijheid. Ze zijn er dag in dag uit mee bezig. Ze zitten bovenop de actuele ontwikkelingen en zien daardoor als eerste problemen aankomen. Door die kennis geven ze ons goede adviezen. Die feitelijke kennis is heel waardevol en bijvoorbeeld nodig om beleidsmakers over de streep te trekken.”

“Het is nu twee jaar heel goed gegaan,” vertelt van der Kroft. “Maar er is nog heel veel te doen! De bewaarplicht, de cyber security en de sociale netwerken zijn onderwerpen die het komende jaar onze prioriteit hebben. Een ‘tegenstander’ kan nog zo groot zijn, maar hij is altijd te tackelen. Iedereen is welkom om mee te doen!”

Fotograaf: Maarten Tromp

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.