BoF komt met manifest voor internetvrijheid

Burgerrechtenbeweging Bit of Freedom heeft met zicht op de aankomende Tweede Kamerverkiezingen een manifest voor internetvrijheid opgesteld. Hiermee moet internetvrijheid in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen terecht komen.

In het manifest worden elf punten genoemd, waarmee politieke partijen internetvrijheid kunnen beschermen. Zo noemt BoF dat de burger baas moet zijn over zijn eigen gegevens en dat het communicatiegeheim, de online communicatievrijheid en netneutraliteit moeten worden beschermt.

Andere punten in het manifest zijn het stemmen tegen ACTA, het invoeren van een meldplicht datalekken en de modernisering van het auteursrecht. Met het manifest wil de burgerrechtenbeweging aangeven dat internetvrijheid een essentieel onderdeel is van de Nederlandse samenleving. Volgens Bits of Freedom kan Nederland niet zonder een open internet dat voor iedereen toegankelijk is, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie digitaal kan delen.

Aan het eind van het manifest vraagt de organisatie zicht af of we als maatschappij afstevenen op een maatschappij waar digitale technologie wordt ingezet om burgers vergaand te controleren en waarin innovatie wordt afgeremd. Volgens hen bepalen de keuze van nu de toekomst van het internet. Ze roepen dan ook op tot verspreiding van het manifest en geven daarvoor een stappenplan.

Hoe kijk jij hier als ISP’er tegen aan en wat vind je van de elf punten in het manifest?

Foto: Maarten Tromp

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.