Brands & Domains update 1

Naar aanleiding van het bericht vorige week dat ISP Today mediapartner is van de Brand & Domains conferentie kwam een aantal vragen binnen. De meeste daarvan zijn te bundelen tot een vraag, namelijk hoe groot is de dotbrands markt?

We legden Guillaume Pahud, de organisator van de conferentie, deze vraag uiteraard ook voor en daarop kregen we het volgende antwoord.

  • op dit moment zijn er 540 dotbrands live;
  • er zijn 7.238 domeinnamen op basis van een dotbrand geregistreerd;
  • en op dit moment 890 websites met eigen content.

Drie voorbeelden:

  • Google lanceerde recente “crisisresponse.google”, als kanaal om menden in hoog te kunnen helpen en bereiken;
  • dotAUDI, de automaker biedt alle dealers in Duitsland het .audi aan. Teller staat op dit moment op 45 websites;
  • in Frankrijk hebben de spoorwegen oui.SNCF als centraal portaal voor alle treindiensten.

De aantallen lijken op het eerste gezicht nog niet zo indrukwekkend. De voorbeelden daarentegen zijn dat wel. Het laat zien dat bedrijven en organisaties die voor een dotBrand kiezen daar echt vooraf goed over na gedacht hebben. Hoe dat proces in zijn werk is gegaan en wat je daarvan kunt leren is een van de centrale thema’s van de Brand & Domains conferentie.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.