Brexit, Nominet en co.uk domeinnamen

Ruim een week geleden stelde een Alkmaarse internetondernemer op twitter de vraag of Brexit gevolgen gaat krijgen voor EU burgers die een .co.uk domeinnaam hebben geregistreerd. Dat is een goede en logische vraag. Brexit betekent immers zeer waarschijnlijk dat .EU voor Britten onbereikbaar wordt, dus het omgekeerde zou oo het geval kunnen zijn.

Het toeval is dat ISP Today deze vraag ook al eerder heeft genoteerd. Ook dat is logisch, want de volgen de ontwikkelingen rond Brexit op de voet (en daarbij gaat het nog om veel meer dan alleen domeinnamen) Er is ook al eens eerder gepoogd via Britse registrars boven tafel te krijgen wat Brexit voor hen gaat betekenen, maar dat leverde niets op.

Nominet is de partij die het antwoord wel zou moeten weten, dus die hebben we formeel en via de juiste kanalen benaderd. De vraag die is voorgelegd is of Nominet de registratieregels zal aanpassen als een gevolg van Brexit.

De vraag is per mail gesteld en werd per omgaande beantwoord

Hi there,

We wanted to let you know that your email has been safely received by our team!

One of our advisors will get back to you as soon as possible but to put your mind at rest, we aim to respond to all queries within 1 working day however on average we respond within 6 working hours.

OK, dat was niet helemaal het gewenste antwoord. Er ging heel wat meer dan 6 werk uren overeen eer we inhoudelijk antwoord kregen

Thank you for your email.

For any press and media enquiries, you will need to contact our PR agency, Brands2Life. I have included their contact details below:

Brands2Life
[xx]

Daar schoten we weinig mee op, dus de integrale mail, inclusief dat laatste deel met de verwijzing is doorgezet.

Dat leverde het juiste effect op, we kregen min of meer inhoudelijk antwoord

Hi

Thanks for your email – we have put the question to Nominet and will get back to you as soon as possible.

Thanks

We zijn sindsdien alweer de nodige dagen verder en vanaf de andere kant van het Kanaal zien we geen witte rook opstijgen.

Dat is overigens niet helemaal eerlijk. Nominet zelf heeft namelijk per mail contact opgenomen. Maar echt tevreden met de inhoud van die mail kunnen we niet zijn

Good afternoon,

Here at Nominet we wanted to take the opportunity to thank you for getting in contact with us on 3rd September with regards to your domain name
whereby ** was handling your enquiry.

We would like to know how you found this experience so that we can look to build and improve on this.

Therefore we would be extremely grateful if you would be kind enough to complete a short survey to let us know how it went.

Tenenkrommend slecht wat Nominet hier doet. De communicatie verdient een vette onvoldoende.

Het doet sterk vermoeden dat ze zich eerst gaan inlezen in wat dat Brexit nu helemaal is. Dat zou zo maar waar kunnen zijn, want op de website van Nominet is 1 verwijzing naar Brexit te vinden, en dat is een obligate regel uit een verslag van 2017 over het jaar 2016, het jaar dat het referendum plaatsvond. Sindsdien hebben deze Britten geen behoefte de markt in binnen- en buitenland hier iets over te vertellen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.