Cisco stop met cloud

Toen vorige week The Register kwam met het onbevestigde nieuws dat Cisco van plan was de stekker uit de eigen cloud te trekken viel dat nog weinig op. Het nieuws op de Duitse hostingmarkt trok internationaal meer aandacht.

Nu dan een week later is het goed dat artikel nog even te raadplegen, want inmiddels is het gerucht voorzien van het label: bevestigd. Business Insider (spannend detail: een van de aandeelhouders is Jeff Bezos’ privé beleggingsvehikel!) riep het als eerste van de daken. Cisco houdt inderdaad op per 31 maart 2017 met het aanbieden van cloud diensten op het eigen platform, waar naar verluidt tot $1 miljard voor was uitgegeven (of gereserveerd?).

Logisch roept de publicatie (horen we Jeff op de achtergrond hard lachen?). Cisco was te laat, te klein nog iets: het leunde wel heel zwaar op de eigen hardware. Dat Cisco OpenStack omarmde klonk positief, maar toch. Daarmee stond het aan de verkeerde kant van de lijn. De ontwikkeling naar “open”, in de vorm van open sourced en open platform standaarden (zie ook de sessie van John Laban in februari 2017) is gewoon niet meer te stoppen.

Of we, zoals her en der te lezen valt, nu moeten constateren dat er geen behoefte is aan B2B public cloud niche spelers is een uitspraak die nog te weinig is onderbouwd. Maar het de kerstdagen voor de deur is het iets om over na te denken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.