Conferentie deel Hack in the Box donderdag van start

Donderdag 12 april gaat het tweede deel van Hack in the Box van start. Het eerste deel van de week werden er trainingen gegeven. Donderdagen vrijdag staan in het teken van talks over alle mogelijke vormen van security incidenten en methoden die te voorkomen.

De afgelopen twee jaar is ISP Today aanwezig geweest op HitB-Amsterdam en heeft het aantal deelnemers aan beide delen zien toenemen. Dit jaar worden echt alle registers opengetrokken. Woensdagmiddag liet de organisatie weten dat er de twee dag 140 deelnemers op de betaalde trainingen aanwezig waren. Voor de conferentie die donderdag en vrijdag wordt gehouden en die na aanmelding gratis te bezoeken is staat de teller op 1.200 registraties.

Midden in Amsterdam, buiten het echte congres seizoen zijn er 1.200 bezoekers uit binnen- en buitenland die willen horen wat de laatste security risico’s en incidenten zijn. Dat gaan ze horen van onderzoekers verbonden aan bedrijven, universiteiten, maar ook van wat we in Nederland noemen zijinstromers.

De animo om hier in Amsterdam te mogen presenteren is overweldigend. Dit jaar komt er zelfs aantal sprekers en bezoekers uit Saoedi-Arabië, een land waar schijnbaar ook een hele actieve onderzoekscommunity is. Waarvoor de animo ook steeds verder toeneemt is om als sponsor te mogen optreden. HitB-Amsterdam heeft dit jaar een extra uitbreiding om op de vele vragen over blockchain te kunnen inspelen. Dit alles zorgt ervoor dat voor het eerst in Amsterdam aan de rem getrokken moet worden. De grenzen van catering- en zaalcapaciteit van het Krasnapolsky komen namelijk in zicht.

Ondanks die groei en nieuwe onderwerpen blijft HitB-Amsterdam een event waar de hosting- en datacenter sector nog redelijk ondervertegenwoordigd is. Dat terwijl er echt onderwerpen op de agenda staan die de kern van de sector raken, zoals in kaart brengen van rogue-hosters, het hoe en waarom van de websites van specifieke sectoren hacken en natuurlijk alles om die overlast tijdig te signaleren.

Voor wie nog geen badge voor de komende dagen heeft of echt geen mogelijkheid heeft aanwezig te zijn. Een groot deel van de sessies is morgen via een live stream te volgen. De manier om vanuit je bureaustoel mee te krijgen wat ondertussen een van de grootste, zo niet het grootste, security events in Nederland is. Twee dagen die in het teken staan van kennisoverdracht en discussie en waar WC eend verhalen ontbreken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.