Consolidatie van mega registrars annex resellers?

Vorige week was een deel van de Nederlandse en Europese hosting markt ergens in Duitsland. Daar zal ongetwijfeld veel gedaan zijn op het gebied van kennisuitwisseling. Dat viel in ieder geval op te maken uit de foto’s en tweets die voorbij kwamen. Een nieuwsfeit met behoorlijk wat impact leek vreemd genoeg geen indruk te maken op de bezoekers aan dat event.

Consolidaties Hosters

Waar over gesproken is en wordt op dit soort events is onder andere de vraag “ wie koopt wie en waarom”. De nadruk ligt daarbij uiteraard heel erg op partijen die ongeveer op elkaar lijken of waarvan de portfolio’s goed op aansluiten. Voorbeelden daarvan kent iedereen en ook in het Europa-Park zijn voorbeelden de revue gepasseerd. Inmiddels weet de sector ook wel dat de consolidatie fase – niet alleen in Nederland – is gestart en dat het een traject is dat minder soepel verloopt dat bij andere sectoren.

Consolidatie Events

Wie spreekt over consolidatie en World Hosting Days Cloudfest zal daarbij ook kunnen wijzen naar de organisatie van dat event. Na de overname van de eigenaar HEG door GoDaddy heeft die WHD redelijk snel een andere naam gekozen om daarmee nieuwe markten aan te boren. Een van de eerste resultaten daarvan werd vlak voor het feestje in Rust bekend gemaakt. Cloudfest breidt de activiteiten onder de naam NamesCon uit met het jaarlijkse Domaining Europe event. Wat daar staat is niet anders dat Domaining Europe wordt opgeslokt door NamesCon, een consolidatie van twee event organizers voor de “domeinnaamhandel” dus.

Consolidatie Registries en Wholesalers

Maar er was nog iets te melden over de domeinnaamhandel. Afgelopen week werd de handel in aandelen CentralNic gedwongen stilgelegd. Iets meer dan een half uur later kwam CentralNic met een “Statement regarding speculation over potential acquisition or Reverse Takeover” (link) CentralNic blijkt in gesprek te zijn met KeyDrive over het samenvoegen van de twee bedrijven. KeyDrive heeft zelft een groot aantal bedrijven en merken onder zijn hoede, waaronder KSregistry, SkyWay DataCenter, domaindiscount24, RRPproxy, BrandShelter, toweb (Brasil) traffic.club (Luxemburg) PartnerGate, nicSaarland, Moniker en PartnerGate en OpenRegistry.

Details over de mogelijke combinatie ontbreken nog. In Q2-2018 moet er witte rook zijn en dus meer duidelijkheid. Het bericht van CentralNic maakt nadrukkelijk – is ook verplicht dat te doen – melding van de optie dat er geen deal tot stand komt. Wat de uitkomst ook wordt, als we spreken over consolidatie in de hosting en provider wereld is dit een geval dat zeker niet onvermeld mag blijven.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.