De Duitse Microsoft cloud is up-and-running

Cloud630416Dat is in een paar woorden de inhoud van een blogpost van Takeshi Numoto, de persoon die op zijn visitekaartje heeft staan “Corporate Vice President Microsoft Cloud & Enterprise”. Het artikel staat ook niet op zijn eigen blog, het staat op het Official Microsoft Blog.

Vanuit twee locaties op ruime afstand (Maagdenburg – Frankfurt is in rechte lijn 300km) worden Azure mogelijkheden aangeboden die plusminus onder de volledige hoede van een Duitse partij staan. Zoals eerder gemeld is dat de juridisch noodzakelijke constructie om de Amerikaanse autoriteiten op maximale afstand te zetten en houden. Zonder deze constructie kon Azure never nooit serieuze klanten in Duitsland werven. Dat is ze nu schijnbaar wel gelukt.

De eerste overheidsklant die genoemd wordt (zal wel zijn: mag worden) is de havendienst van Hamburg. Het type klant waarbij iedereen direct zal begrijpen dat die heel veel met cloud kunnen, en daar ook heel erg vervelende eisen aan moeten stellen. Een andere partij waarvan de naam is genoemd is ZF, de enorm belangrijke fabrikant van versnellingsbakken en andere hightec die voor de naval en automotive industrie. Het type klant dus dat zich geen gevalletje bedrijfsspionage kan permitteren.

En dan is er nog een technisch detail dat het Amerikaanse blog niet heeft gehaald, maar we door de Duitse pers is opgepakt. Voor alles dat met IoT en/of Industrie 4.0 wordt een suite ingezet die is volgestouwd met hardware volgens de OPC standaard.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.