De nieuwe WHOIS uitproberen

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=arsXE8tNF-g&w=630&rel=0]

Gisteren vond de SIDN Relatiedag 2013 plaats in voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht. Tijdens één van de ochtendsessies sprak Maarten Wullink (SIDN) over de nieuwe standaard voor een WHOIS-dienst, waarmee binnen de IETF de werkgroep WEIRDS is gestart.

In de video geeft Wullink aan dat op dit moment elke registry zijn eigen invulling heeft gegeven aan de WHOIS. “De implementatie verschilt van elkaar,” vertelt hij. “Dat maakt het voor een gebruiker lastig om de WHOIS te gebruiken van verschillende registries. Wat we nu proberen te doen is één algemeen documentformaat te bedenken, waarmee het antwoord van elke WHOIS ongeveer hetzelfde zal zijn.”

Volgens Wullink is de verandering van belang vanwege de invoering van de nieuwe gTLD’s. Registrars kunnen een pilot versie van de nieuwe WHOIS uitproberen en feedback geven op http://weirds.sidnlabs.nl.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.