Dell doet officieel mee met OpenSDS project

Vorige week sprak ISP Today nog met Dell EMC over wat algemene trends en deze week wordt er aan de andere kant van de aardbol iets bekend gemaakt dat een deel van dat verhaal, met name de rol van “open” bij allerlei ontwikkelingen, op een onverwachte manier onderbouwd.

Het gaat om de melding van de Linux Foundation dat Dell EMC welkom heet als nieuw lid van de club voor het Open SDS project. Doel van dat project is antwoorden vinden op vragen als hoe krijg je Software-Defined Storage beter van de grond, beter geïntegreerd met anderen en heel belangrijk ook: hoe kom je tot acceptatie van de meest kritische klantgroep: enterprises.

Dell EMC is niet de eerste die toetreedt en het is weinig waarschijnlijk dat er geen verder uitbreidingen van het project in het verschiet liggen. Met storage vendors als Fujitsu, Hitachi Data Systems en Huawei is in ieder geval nu al een redelijk deel van de producenten betrokken bij het project. SiliconAngle stelt in een artikel over deze ontwikkeling dat met de gigant aan boord het echt onvermijdelijk is dat de kleinere spelers zullen gaan volgen. Dat is een interessante kijk, maar ook een die kan kloppen. Niemand wil immers met een product komen dat te sterk afwijkt van wat de marktleiders doen. Daarbij is wel de kanttekening dat juist bij storage een hoop sterk afwijkende ideeën de ronde doen.

Desalniettemin: iedereen die iets doet met storage en zich afvroeg of afvraagt wat daar de trends voor 2017 gaan worden zodat hij/zij daar rekening mee kan houden wat betreft kennis en investeringen. De eerste

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.