Demonstraties en uitleg van ThreadStone tijdens HostingCon

logo_threadstoneHostingCon Europe, dat over iets meer dan een week in Amsterdam gehouden wordt, biedt vanzelfsprekend ook leveranciers en fabrikanten de ruimte hard- en software te tonen. Een aantal vendoren met internationale focus is de afgelopen periode al aan het woord geweest. Deze keer aandacht voor een partij die daar op het eerste gezicht van afwijkt; ThreadStone.

Wat ThreadStone anders maakt is dat we hier te maken hebben met een jong bedrijf. René van Etten: “we zijn vorig jaar gestart en hebben toen de eerste prijs van het HSD Development Fund (het stimuleringsfonds van The Hague Security Delta) gewonnen, dus je kan ons een start-up noemen. Aan de andere kant zijn inmiddels al zo’n 20 partners actief, zijn we met verschillende nieuwe Resellers bezig, zal binnenkort een grote Nederlandse ISP starten en draaien er bijvoorbeeld POC’s tot aan India, waarmee we de start-up fase eigenlijk al weer zijn ontgroeid. ThreadStone richt zich volledig op het periodiek scannen van websites en delen van de infrastructuur. Doel is het vinden van zwakke plekken waar cybercriminelen gebruik van kunnen maken. Met onze bevindingen kan een website eigenaar zelf aan de slag om die fouten te herstellen. Daarmee verkleint hij de kans slachtoffer te worden van een hack of aanval.”

 “Het is verder van belang te weten dat we drie abonnementen hebben: één die de webomgeving scant, één voor de infra en de derde abonnementsvorm is een combinatie van de eerste twee.”

Vanwaar dat onderscheid?
“Het heeft een praktische reden. Iemand die shared hosting afneemt heeft weinig aan een scan van het infra deel, dat is namelijk het deel waarvoor zijn hoster verantwoordelijk is, daarnaast zal de hoster het geen fijn idee vinden als zijn klanten de hele tijd de onderliggende infra laten controleren. De infra scan is meer geschikt voor de hoster zelf en voor bedrijven die over eigen hardware beschikken.”

 Hoe verkoop je de abonnementen?
“Wij hebben er bewust voor gekozen via het kanaal te leveren, dus de hoster, maar dit kan ook een webdesigner zijn of een IT leverancier verkoopt het abonnement aan zijn klanten. Het is dus divers en onze eerste 20 partners komen dan ook uit meerdere sectoren.”

HostingCon lokt internationale bezoekers, zijn jullie zelf ook internationaal actief?
“Op dit moment zijn we in Nederland actief. Onze oplossing draait in een Europese cloud en dat maakt het inderdaad goed mogelijk elders in de EU uit te rollen. Maar eerst meer bekendheid en omzet in Nederland realiseren.”

Is voor die bekendheid een beurs als HostingCon noodzakelijk?
“Ja, we staan er om onze oplossing te promoten, we zijn heel benieuwd hoe er vanuit de hostingmarkt op wordt gereageerd en gaan graag met het gemêleerde publiek op de beurs in gesprek. De timing hebben we mee, want er komt een wet meldplicht datalekken. Alleen al hierdoor moeten bedrijven meer aandacht gaan besteden aan cybersecurity.”

“We doen overigens meer dan alleen op HostingCon, we zijn deelnemer aan het programma veiligzakelijkinternetten met Ministerie Veiligheid en Justitie en MKBNederland, waarmee het MKB in Nederland wordt aangezet meer te doen aan de cyber veiligheid. Je kunt daar op de website meer over lezen, maar op onze stand in Amsterdam vertellen we je er ook graag meer over. Daar demonstreren we uiteraard onze ThreadStone oplossing, want uiteindelijk is dat beste manier te laten zien wat we doen.”

 

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.