Dienstmededeling: panne en missers

Het zal de lezers vorige week ongetwijfeld zijn opgevallen. Gedurende anderhalve dag leverde een bezoek aan ISP Today de waarschuwing op dat het certificaat was verlopen. Dat het fixen daarvan lang op zich heeft laten wachten is iets waar intern nog wat mee gedaan moet worden. De welgemeende excuses van de onze hoster zijn ook voor de lezers bestemd.

Het was overigens niet de enige bouwput waar we door lezers op gewezen werden. We kregen enkele dagen later te horen dat er met het blog zelf iets raars was. Artikelen van derden waren niet meer als zodanig herkenbaar en de korte bio onderaan was verdwenen.

Dat is vervelend, want dat soort achtergrond- en opinieartikelen wordt ondanks de leeftijd en de soms zeer specialistische onderwerpen veel direct via de zoekmachines opgevraagd. Dan is het wel zo handig als de basics zoals naam auteur en bedrijf zichtbaar zijn.

De oorzaak van dat probleem lag bij ISP Today. Met de recente upgrade naar de nieuwste WP is ook het thema ververst. Tijdens die dubbele update is in het thema de melding auteurs vermelden veranderd van aan naar uit. Dat was bij eerdere thema updates niet het geval, maar dat terzijde. De WP upgrade, die voor heel wat kritiek heeft geleid omdat de editor zo drastisch is gewijzigd, heeft voor ISP Today nog een probleem veroorzaakt. Het is niet langer mogelijk de avatars in een kleine cirkel weer te geven. Vergelijkbare meldingen zijn ook op de support pagina’s van andere plugins die de avatars weergeven te lezen. Dit is dus een probleem dat echt door WP zelf veroorzaakt wordt.

Mochten de lezers andere bugs of eigenaardigheden tegenkomen: we weten dat Twitter voor dat soort zaken, ook in de vorm van PM/DM, goed werkt.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.