Direct verbinden met Aziatische netwerken

In Hong Kong is een nieuwe internet exchange gelanceerd door AMS-IX en Hutchinson Global Communications (HGC). Via dit knooppunt kunnen ISP’s die bij AMS-IX zijn aangesloten zich nu direct verbinden met Aziatische netwerken.

Nederlandse ISP’s kunnen daardoor eenvoudiger hun capaciteit in deze regio vergroten, laat AMS-IX aan ISP Today weten. Net als AMS-IX fungeert ook AMS-IX Hong Kong als een neutraal en onafhankelijk platform dat ondersteund wordt door HGC’s glasvezelnetwerk, datacenters en internationale netwerk.

Volgens Job Witteman, CEO van AMS-IX, is Hong Kong een geweldig hub voor de financiële, logistieke en telecom industrie in de alsmaar groeiende Aziatische markt.

Het initiatief in Hong Kong moet gaan bijdragen om de snelle groei van het internetverkeer in Oost-Azië en Oceanië verder mogelijk te maken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.