Doek valt voor HostingCon

Maandag verscheen op het blog van HostingCon het bericht dat sommigen al vermoedden dat zou komen. De nieuwe eigenaar heeft de stekker uit het event getrokken. Daarmee is het morgen niet alleen de laatste dag van HostingCon Global in LA, het is voor alle gelijknamige activiteiten het einde. De eerste gedachte die opkomt is: weer een event minder.

Dear HostingCon Community,
As you may have recently heard, Penton Information Services, including the HostingCon brand, was recently acquired by Informa. […] Due to this change and substantial shifts in the market we have made the strategic decision that HostingCon Global 2017 will be our last HostingCon Event.

Natuurlijk is het spijtig te zien dat daarmee na 13 jaar een toch wel gevestigde naam verdwijnt, maar het zou ergens ook vreemd zijn als de veranderingen die gaande zijn in de internetsector nul impact zouden hebben op organisaties als HostingCon, dat twee jaar werd overgenomen door Penton dat nu zelf deel uit maakt van de boedel van Informa. De streven van zowel HostingCon als Penton om de events op meerdere continenten te laten plaatsvinden was zonder meer ambitieus en bleek al snel lastig te realiseren.

Je kunt ook met een schuin oog kijken naar events als CeBIT, ook daar zit de klad in en moet heel hard worden ingegrepen om het schip drijvende te houden. CeBIT kan dat op eigen kracht doen omdat het genoeg andere activiteiten heeft (en goede aandeelhouders) waarmee het risico wordt gespreid. Dat was bij HostingCon niet het geval. Zelfs Penton, dat al een paar slagen groter was, worstelde met de vraag hoe hostingsector bediend kon worden met events die ook nog eens geld opleverden. Schijnbaar is het antwoord op die vraag geweest: dat kunnen we niet. Ook de nieuwe eigenaar zag er geen heil in, want op de agenda van activiteiten bij Informa staat geen enkele hosting gerelateerde beurs of summit op het vaste land van Europa. Zelfs de The Whir borrel is hiermee in dit deel van de wereld verleden tijd.

Is het daarmee allemaal kommer en kwel? Gelukkig niet. We hebben in Nederland een aantal kleinschaligere activiteiten waar de sector welkom is. Een daarvan is de zomer editie van ChannelConnect live

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.