Een cloud aankondiging waar (n)iemand op zit te wachten?

leitzcloud630Zoals te verwachten viel is lang niet alles dat op en rond de Cebit wordt gelanceerd reden opgewonden te raken. Zeker met zoveel nadruk op cloud was het een kwestie van wachten tot de eerste persmeldingen die een bijzondere vermelding waard zijn. De vermelding die zich laat samenvatten met de vraag: “en daar zit echt iemand op te wachten?”

Direct op de eerste dag van Cebit heeft Leitz Esselte alles op alles gezet hier een onnavolgbaar resultaat neer te zetten. Leitz, bekend van kantoorspullen en ordners – dat zijn mappen waar papier in opgeborgen wordt – heeft namelijk bekend gemaakt cloud diensten te gaan leveren.

Alles wat in ordners en archiefkasten gaat ooit gedigitaliseerd worden en dan is cloud de meest logische oplossing zal men wel gedacht hebben. Toegegeven: ze hebben er wel iets verder over nagedacht. De data is versleuteld en blijft in Duitsland staan. Daarmee hebben ze een streepje voor op heel veel andere aanbieders. Tot zover we het verhaal begrijpen: men maakt gebruik van de diensten van het Nederlandse vBoxx (zie het logo) en dat verklaart waarschijnlijk ook waarom o.a. FAQ van deze dienst in het Engels is. Dat lijkt een detail, maar iedereen die zaken doet of deed met Duitsland weet dat je daarmee minpunten scoort.

De oplossing op zich is niet nieuw en dat dit in een cloud omgeving draait is weinig origineel te noemen. Waarom Leitz meent hiermee te moeten beginnen en nog belangrijker waarom bestaande klanten die vast al iets met IT doen voor deze constructie gaan kiezen? Wie het antwoord weet mag het zeggen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.