‘Een meer pro-actievere houding ISP’s’

Op donderdag 10 januari organiseerde de Internet Society (ISOC) de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor internetorganisaties. Daar spraken wij Erik Huizer (SURFnet) en vroegen naar zijn verwachtingen voor 2013.

In 2013 hebben we volgens Huizer een goede start gemaakt. “Met name de Nederlandse regering heeft zich positief opgesteld voor een open en een vrij toegankelijk internet. Ze hebben ook actie ondernomen op het internationale vlak. En dan denk ik: nu zitten we een beetje op de goede weg en zijn we niet meer met de internetgemeenschap tegen de overheid, maar zitten we op één lijn.”

Huizer zou de ISP-sector pro-actiever willen zien. “Ik vindt de ISP-sector een ontzettend ingeslapen sector, die vooral kijkt waar ze geld kunnen verdienen en die te weinig z’n verantwoordelijkheid neemt. Internet draait op heel veel vrijwilligers, met veel uitwisseling van open standaarden en open data. Daar profiteren ISP’s van. Dat is goed en niet erg. Maar zet je ook eens in voor het belang van het internet en houdt de belangen in de gaten. Durf daarin ook te investeren. Dat zou ik graag zien voor ISP’s.”


Interview door gastverslaggever Suzanne de Lange, marketing- en communicatiemedewerker bij Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.