Een OCP case

Op de OCP conferentie die dit najaar in Amsterdam gehouden wordt zal een van de meest gestelde vragen zijn wat directe voordelen zijn van Opencompute. Die vraag zal worden beantwoord door de organisatie, maar ook de exposanten. En voor wie daar nu al meer over wil weten is er zojuist een herkenbare case-study online gezet.

XCLoud Networks heeft voor Innova, een bedrijf dat games ontwikkeld, een nieuw datacenter ingericht volgens de regels van het OCP. Daarbij ging het om 20 bestaande racks die moesten worden omgewisseld terwijl de business uiteraard gewoon doorging. 20 racks klinkt voor een datacenter niet veel, maar voor de calculatie maakt het verder weinig uit.

De details van deze en vergelijkbare cases zullen tijdens de conferentie nog uitgebreid worden besproken. Dat is ook de plek te horen wat de rol van bijvoorbeeld Cumulus hier is geweest. Voor nu volstaan we met verwijzen naar de case en een paar cijfers.

De gemiddelde “per rack expansion” kostte Innova voorheen $150.000. Dat is dankzij OCP nu teruggebracht naar $18.750. Change delivery time was 2 tot 5 dagen. Dat is nu omdat OCP staat voor maximale schaalbaarheid en flexibiliteit gereduceerd tot 2~5 minuten.

Bij het zien van die enorme besparingen op CapEx en tijd is het begrijpelijk dat OCP steeds vaker in overweging wordt genomen. Sterker nog deze case met 20 racks laat ook heel goed zien dat je niet een hyperscaler hoeft te zijn om betrekkelijk eenvoudig blijvend veel geld kunt besparen terwijl de kwaliteit juist toeneemt.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.