En wat staat er deze week hoog op de internationale agenda? Cloud!

Voor de meeste Nederlanders staan er deze week twee dingen hoog op de agenda. Vrijdag is het met Koningsdag een nationale feestdag en voor velen is het ook het startsein voor een week vakantie. Zaak dus nog snel de berg werk af te bouwen en je niet te veel laten afleiden door andere zaken.

Tot die andere zaken zou kunnen behoren het bezoeken van de Hannover Messe. Niet de Cebit, die is pas in Juni, maar de Internationale vakbeurs die in het teken staat van industrie, energie, en nog een hele hoop meer.

Hannover Messe niet Cebit

Min of meer in de schaduw van de Cebit heeft de HM zich de laatste jaren ontwikkeld op een manier die nu vruchten begint af te werpen. Het is de plek waar de term Industrie 4.0 is verzonnen (Het is pure marketing, want men zocht een begrip waarmee Merkel een primeur had) en waar nu enorm veel aandacht is voor IoT, Big Data en nog veel meer zaken die een ding gemeen lijken te hebben: ze zijn afhankelijk van cloud.

Cloud, Cloud, Cloud

Cloud providers, cloud security, cloud toepassingen, het is cloud dat de klok slaat in Hannover deze week. 254 exposanten hebben zich in de catalogus laten opnemen met de tag cloud. Dat is onder andere gedaan door AWS, Google en Microsoft. Verder kun je bedrijven als IBM, Oracle, Huawei en VMware in een van de hallen van het Messe complex vinden. Uit deze omvangrijke pool van bedrijven komen ook de sprekers die de 22 slots met een talk over cloud vullen en de 43 presentaties, demonstraties en onderzoeksbesprekingen over de rol van cloud in elke proces of industrietak dan ook.

Grootste Europese Cloud Feest?

Dat cloud belangrijk is weten we allemaal, dat bijna elke sector er gebruik van maakt merken we dagelijks. En toch zal het tot het lezen van dit artikel voor de meesten onbekend zijn geweest dat er deze week in Hannover iets plaatsvindt dat je kunt typeren als het grootste cloud feest van Europa. Misschien met de HM daar nog een pakkende Duitse term voor verzinnen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.