Enterprise leverancier deelt waardevolle inzichten

Er is een enorm aanbod van webinars en andere online activiteiten. Het kaf van het koren scheiden is een taak op zich. Waarschijnlijk verklaart dat waarom de belangstelling dit soort sessies “live” mee te maken, en dus de vragen te stellen, gering is. Daarom zal geen enkele Nederlander het webinar de “The 2018 State of Resilience” zijn opgevallen.

Hierbij ging het om de presentatie van een rapport afkomstig van Syncsort, een bedrijf dat claimt wereldspeler te zijn in “Big Iron to Big Data solutions “. De kleur van de afbeelding is daarbij een nuttige hint: we hebben het hier over een IBM specialist. Viavia was ISP Today getipt over de sessie en die leverde een aantal interessante inzichten op. Hoewel we het hier hebben over een echte Amerikaanse Enterprise leverancier zitten er punten bij die ook voor de doorsnee Nederlandse internet ondernemer nuttig zijn.

Het weer

Het eerste punt dat de twee presentatoren de revue lieten passeren was het weer. Er werd een mooie bruggetje geslagen tussen “IT Turbulence the new norm?” en drie recente Amerikaanse klimaat (of: weer) gerelateerde incidenten. Over de black outs door de bosbranden in Californië hebben we in Nederland bijna niets meegekregen. Dat vorig jaar tal van HP museumstukken in vlammen zijn opgegaan door een andere brand is alleen op het niveau van de lokale pers en Reddit gecommuniceerd. Maar er is nog meer: de hurricanes waren in 2017 ook weer verantwoordelijk voor IT panne en op het moment van het webinar lag een deel van de USA onder een sneeuwlaag waardoor ook niet alles het deed.

Syncsort heeft de klanten over de hele wereld zitten (ook in NL) en de enquête is ook wereldwijd gehouden. Het punt klimaat gerelateerde overlast als factor om serieus rekening mee te houden kwam in meer landen dan de USA naar voren. Dat is een punt dat de lezer mag onthouden. Zijn je SLA en contracten dusdanig opgesteld dat je van extreem weer geen last gaat krijgen?

Migratie Migraine

Een andere vorm van mogelijke overlast, die niets met het weer te maken heeft, en hoog scoorde bij het onderzoek waren migraties. De core business van Syncsort heeft te maken met IBM systemen. Dus je moet denken aan klanten die een 24/7 dienstverlening nastreven en organisaties met een professionaliteit die bij een beursgenoteerde enterprise hoort. En toch: 31% van de IBM Power Users gaf aan dat een migratie was mislukt, met alle mogelijk gevolgen van dien. 65% gaf ook aan een migratie wel eens te hebben moeten uitstellen. Wat dat leert is dat ook bij grote organisaties, ondanks budgetten van een totaal andere orde migraties nog steeds reden zijn voor migraine.

Het 57 pagina’s tellende onderzoek is gebaseerd op de input van 5.632 enquêtes en is alleen al daarom een opvallende productie. Inhoudelijk is het een goede opsomming rond 6 thema’s waarvan er hier maar kort 2 zijn aangestipt. Voor wie wil weten wat er nog over algemene trends, security, data sharing en cloud is onderzocht en welke overwegend praktische tips daarover worden gegeven: je kunt het werkje inmiddels downloaden.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.