EvoSwitch getroffen door stroomstoring

Gisterochtend werd het datacenter van EvoSwitch getroffen door een stroomstoring in een 150 KV deel van netwerkbeheerder Liander. De stroom in datahal 1 en 2 viel uit en werd overgenomen door de noodstroomvoorziening, maar een klein deel van datahal 2 kreeg geen stroom.

De noodvoeding kon niet alle servers niet bereiken. Naar nu blijkt hebben de eerste paar racks in deze twee hallen alleen een enkelvoudige no-break voeding als de klant niet gekozen heeft voor noodvoeding via een short-breaksysteem. De noodstroom kon hierdoor die servers niet bereiken. De stroomstoring duurde van 06.12 tot 06.55 uur. Om 7.12 uur had de hal weer stroom en rond acht uur waren de meeste racks weer online.

Gisteravond hebben we in Amsterdam Bastiaan Spandaw, netwerkarchitect bij Leaseweb gesproken over de stroomstoring. Het interview kan je hierboven bekijken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.