‘Gat tussen business en IT te groot’

Onlangs sprak ISP Today met Peter Veenman (Colt) naar aanleiding van hun onderzoek over het gat tussen business en IT. Volgens dit onderzoek is er in 73% van grootzakelijke bedrijven sprake van een technologisch kloof. Met 77% heeft de groot zakelijke markt meer te kampen met dit tekort vergeleken met 70% van het MKB.

“In de komende 2 jaar verplaatsen de meeste data, processen en infrastructuur zich naar de cloud,” vertelt Veenman. “De ICT-infrastructuur in het bedrijfsleven is hier nu nog onvoldoende op berekend. ISP’s kunnen bedrijven ondersteunen bij het transformeren van CAPEX naar OPEX-bedrijfsmodellen door het aanbieden van flexibele IT-as-a-Service dienstverlening en ze te helpen bij de migratie naar de cloud. Denk daarbij aan de backup van systemen plaatsen in een datacenter middels collocatiediensten of door het afnemen van cloud of back-up-as-a-service voor disaster recovery.”

Volgens Veenman kan de Nederlandse internetsector het bedrijfsleven op sleeptouw nemen. “Het is van belang dat netwerken vereenvoudigen door te consolideren. Voor bijvoorbeeld een datacenter is het van belang om carrier neutraal en schaalbaar te zijn. Klanten uit het bedrijfsleven willen service. Van de 77% grootzakelijke bedrijven is het merendeel zich er wel bewust van dat er een technologische kloof is. Service providers kunnen deze bedrijven helpen met het veranderen van hun infrastructuur om de kloof te dichten.”

Veenman ziet hierin een rol weggelegd voor een soort ‘Legosysteem’. “Het bestaande model veranderd en klanten vragen om flexibiliteit. Het direct kunnen bijschakelen van systemen is geen uitzondering meer. Dit wringt, maar ISP’s moeten deze trend en hun klant daarin volgen. We gaan hiermee van de technologische kant naar de service-kant. Dit moet uiteindelijke leiden tot vereenvoudiging.”

“Hoe pak je deze verandering aan? Beschrijf je eigen succesverhalen en ga de samenwerking aan. Niet alleen met je klanten, maar vooral ook met collega-bedrijven. Ga naar klanten toe en luister naar hun behoeften en draag oplossingen aan, want daar liggen – op basis van het onderzoek – kansen voor beide partijen.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.