Goed team is belangrijk voor groei

Gistermiddag waren klanten, business-partners, carriers en eigen medewerkers door EvoSwitch uitgenodigd om in Bloemendaal aan Zee hun 5-jarig bestaan te vieren. Wij spraken met Eric Boonstra en Ronald Post en vroegen hen wat er in 5 jaar is veranderd en wat dit voor de sector betekent.

Veel geleerd
“Op dag 1 werd mij gevraagd of ik in het nieuwe datacentrum wilde gaan werken,” vertelt Ronald Post, datacenter facility manager bij EvoSwitch. “En dat leek me wel wat. Het is een enorme kans geweest die ik toentertijd heb gegrepen en waar ik veel van heb geleerd.”

Content is veranderd
Post legt verder uit dat ze in het begin met een team van drie mensen waren en dat hetzelfde team inmiddels uit 30 mensen bestaat. “En we groeien nog steeds! Verder heb ik zeker wel de content zien veranderen. Vroeger waren het afbeeldingen, toen werden het filmpjes en inmiddels is het streaming en komt de cloud er aan. Doordat de content is veranderd, is ook de behoefte van de klant veranderd en dus ook de apparatuur die wordt gebruikt.”

Jonge, innovatieve markt
Eric Boonstra, managing director bij EvoSwitch, geeft aan dat hij de datacentermarkt fantastisch vindt. “Er zit heel veel potentieel in, heel veel groei en er gebeurt heel veel. Het is ook een jonge markt en dat geeft veel ruimte voor innovatie.”

Battle for talent
Boonstra denkt dat de hele datacentersector het goed doet. “Belangrijk voor de groei van datacenters zijn vierkante meters, stroom en de juist connectiviteit. Bij ons is het belangrijkste om de juiste mensen te krijgen. In de hele markt zie ik een ‘Battle for talent’. Het is een kleine markt en we zullen hard moeten vechten om de juiste mensen te krijgen.”

Team belangrijk voor groei
Verder spraken zowel Post als Boonstra het belang van een goed team uit. “Met een goed team kan je een droom verwezenlijken,” zegt Post. Boonstra vult aan dat bij een groeiend bedrijf de oorspronkelijke gedachte en doelstellingen in de praktijk gebracht moeten blijven worden. “Het is heel makkelijk om nieuwe mensen aan te nemen, maar het is belangrijk dat ze in de gedachte denken en blijven werken zoals die oorspronkelijk is bedacht. Dus groei is heel mooi, maar het team moet ook blijven groeien. Daar zit hem de crux.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.