Groei in hostingsector: ‘Zie de kansen van de cloud’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=G_VwmAZ2xpw&w=630&rel=0]

Gisteren werd voor de vierde keer de DHPA Techday georganiseerd. Met een opkomst van zo’n 400-500 deelnemers werd de middag goed bezocht door studenten, techneuten, en politici. ISP Today sprak met Edie van den Berge van hostingbedrijf Amsio over de hostingsector.

Groei bij hosters
Volgens Van den Berge gaat het momenteel heel goed in de sector. “Als we kijken waar de groei voornamelijk zit, dan is dat bij de hosters. Ik denk dat alle hosters op dit moment zien dat er een groei gaande is.”

Samenwerken met scholen
Voldoende goed opgeleid personeel is binnen de hostingsector nog steeds lastig te vinden. “Hosting is toch een aparte branche. Het vereist veel flexibiliteit en brede kennis, waardoor het lastig is personeel te vinden. Alle partijen worstelen daarmee. Het zou heel goed zijn om meer samen te werken met opleidingsinstituten. Er zijn samenwerkingsverbanden met verschillende scholen. Ik denk dat het tijd is daar meer aandacht voor te vragen.”

Infrastructuur
Een technische ontwikkeling waar Van den Berge zich met Amsio op richt, is het leveren van infrastructuur. “Een onderwerp van discussie, want iedereen denkt dat het commodity is. Wij zien dat dit toch nog niet zo is. Natuurlijk is er wel een deel wat ‘commoditized’, maar de meeste oplossingen vereisen toch maatwerk. Deze trend zal nog doorgaan.”

Cloud
Tot slot snijd Van den Berge het onderwerp cloud aan. “De ontwikkelingen van cloud bij de grote leveranciers gaat ontzettend hard. Het is belangrijk daar de kansen van in te zien en niet alleen maar de bedreigingen. De markt groeit nog steeds. Er zijn heel veel klanten die nu van hun eigen datacenter of on-premise oplossingen naar de cloud gaan. Juist die grote partijen gaan voor ons de markt maken. Ik zou zeggen: profiteer daar vooral van.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.