Herbekijk je totale beveiliging

Volgens Rudi Wynen, Country Manager Benelux bij Palo Alto Networks, is er op securitygebied een enorme evolutie geweest de afgelopen 5 jaar. “Ga er maar vanuit dat deze evolutie exponentieel doorzet,” vertelt Wynen. “Vergelijk het met je eigen huis, dat je telkens veiliger maakt. Je versterkt niet alleen je voordeur, maar ook je achterdeur, de zijkanten en de ramen.”

Moeilijker
“Wij verwachten dat er de komende tijd nog meer malware op ons af komt,” geeft Wynen aan. “Deze aanvallen zullen nooit rechtstreeks via de ‘voordeur’ gaan, maar juist via de zij- en achterkant. Op de datacenters of op netwerkapparatuur, het gebeurd altijd via een andere weg. Het zal moeilijker worden dit telkens te voorkomen.”

Herbekijk je beveiliging
ISP’s moeten anticiperen op de gevaren vindt Wynen. “Begin nu met monitoren en zorg dat je alle mogelijke hindernissen of hick-ups in kaart brengt. Probeer daarna zoveel mogelijk gevaren te mijden. Met andere woorden: herbekijk als je totale beveiliging. Loop alle componenten nog eens langs en voer beveiligings-stresstesten uit. Dat is belangrijk de komende tijd.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.