Het summit seizoen is begonnen: AWS trapte af

aws-summits-630Afgelopen dagen was er in het Duitse plaatsje Berlijn het nodig te doen. Het seizoen van de roadshows is namelijk weer begonnen. In de IT sector worden die tegenwoordig summits genoemd, schijnbaar komt dat beter over. Gisteren was LSW aan de beurt, de dag er voor trapte AWS af met de eerste sessie bestemd voor Europa.

Nederland volgt over iets meer dan een maand, en de kans is groot dat Berlijn een aardig beeld geeft van wat er dan in Nieuwegein (!) besproken en getoond gaat worden. Dus voor een preview: hier is een link naar de presentaties, die al online stonden voor de laatste bezoekers in Berlijn het terrein verlaten hadden.

Was de Berlijnse AWS summit de moeite waard? Een aantal van de behandelde showcases was zonder meer interessant. Luchtvaartmaatschappij Air Berlin beschreef hoe 2 datacenters, tientallen servers, 8 MySQL databases, 200 domeinen en 1 Zend servercluster in AWS zijn opgegaan. Dat is het betere soort van migraties, maar niet iedereen zal daar het fijne van willen weten. In die opsomming zat trouwens ook iets verpakt dat nog een aantal keren terug kwam: AWS en hybride cloud. Tot voor niet zo lang geleden was dat een onmogelijke, zelfs onbespreekbare, combinatie.

Opmerkingen als dat X% van de Duitse beursgenoteerde bedrijven nu AWS gebruiken zijn dan veel minder boeiend. Dat gaat al weer een beetje de kant uit van WC eend verhalen. Wat niet hielp bij de presentaties: het geluid in de keynote zaal was van tijd tot tijd echt brak en de schermen te klein voor het grote aantal bezoekers. Het breakout sessies waren behoorlijk divers en ook uitgebreid, over belangstelling zullen de presentatoren weinig te klagen hebben gehad.

10lessons-from-10yrs-AWSEen van de hoogtepunten was natuurlijk de sessie met Werner V. Het afgebeelde lijstje (klink voor vergroting) is direct de hele wereld rondgegaan. Terecht ook, want of je nu cloud klant, cloud wederverkoper of developper voor type of merk cloud dan ook bent: die punten kloppen gewoon.Waarschijnlijk is deze lijst voor non-cloud IT eveneens relevant.

Dus mocht je geen kans zien naar Nieuwegein te komen, met het doorbladeren van de tientallen presentaties en het boven je bureau hagen van de lijst van Werner kom je ook al een heel eind.

Wat je dan wel mist is, naast de catering, de mogelijkheid van V&A tijdens de breakout sessies en natuurlijk het netwerken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.