HITB Haxpo keert terug in Beurs van Berlage

Europa’s grootste cybersecurity expositie voor jong en oud


Amsterdam, 18 april 2019
– Op 9 en 10 mei a.s. organiseert Hack in the Box Haxpo – een gratis toegankelijke hacker en maker expositie voor iedereen die geïnteresseerd is in security, privacy en technologie. De interactieve tentoonstelling met als thema ‘Hacks of the Future Past’ laat de hackerscultuur door de jaren heen zien en kijkt tegelijkertijd vooruit naar de komende ontwikkelingen in de securityindustrie. Tijdens Haxpo vinden er meerdere gratis te bezoeken lezingen en workshops plaats over alles wat met veiligheid en innovatie te maken heeft en in de verschillende ‘villages’ kunnen bezoekers dingen leren door actief deel te nemen. Zo kun je leren solderen, kluizen en sloten kraken en draadloze signalen analyseren. Daarnaast zijn er stands over kunstmatige intelligentie, blockchain en quantum computing.

Haxpo is onderdeel van HITBSecConf2019 – het tienjarig jubileum van de HITB Security Conference in Europa – en wordt georganiseerd door Hack in the Box, een door de security-gemeenschap gedragen, non-profit organisatie die als doel heeft kennis over cybersecurity toegankelijk te maken. Haxpo wordt gesponsord door onder andere DarkMatter, Xenith Labs, Haboob, Facebook, Microsoft en Google.

Hieronder een greep uit de activiteiten:

Hacks uit het verleden

In dit gedeelte van Haxpo staat het verleden centraal; hoe is hacking tot stand gekomen en wat betekende het om hacker te zijn tientallen jaren geleden? In de Retro Village biedt het Home-ComputerMuseum uit Eindhoven een interactieve reis door de geschiedenis van de computer en in de Jewelry Hacking Village leren bezoekers hoe ze hun oude hardware kunnen veranderen in unieke sieraden.

 

 

In de Soldering Village leren bezoekers solderen met de beroemde uitvinder Mitch Altman, een bekende naam in de internationale ‘hackerspace’ en ‘maker’ movements. Hij wordt beschouwd als een van de ‘grootvaders’ van de makersscène. Mitch heeft verschillende kits beschikbaar om coole hackable dingen te maken die bezoekers na afloop mee naar huis kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld een TV-B-Gone (zet tv’s in publieke ruimtes uit), een MiniPOV (schrijft berichten in de lucht) of een Trippy RGB Waves (een interactief kunstwerk met knipperende lampjes).

Bezoekers die meer willen weten over fysieke beveiliging en gebreken van sloten en kluizen kunnen terecht in de Lockpicking Village. Hier stellen de leden van The Open Organisation of Lockpickers (TOOOL NL), een organisatie die als doel heeft algemene kennis over sloten en lockpicking bevorderen, verschillende soorten sloten beschikbaar en demonstreren ze hoe bepaalde sloten gekraakt kunnen worden.

Hacking in 2019 – hoe veilig zijn we echt?
Ooit afgevraagd hoe veilig onze medische hulpmiddelen zijn? In de Medical Security Village kunnen bezoekers ontdekken hoe de technologie en beveiliging binnen ziekenhuizen werkt en worden ze uitgedaagd om verschillende medische hulpmiddelen te hacken (met toestemming uiteraard). Als er problemen worden ontdekt, zullen de betrokken leveranciers op de hoogte worden gebracht zodat deze problemen opgelost kunnen worden. In de naastgelegen Biohacking Village ligt de nadruk op innovatie in global health door dynamische nieuwe bio-technologie oplossingen te belichten. Denk aan RoboCop! In de Wireless Hacking Village worden de beveiliging en privacy kwesties van de draadloze technologieën zoals WiFi, Bluetooth en GSM – die tegenwoordig overal om ons heen te vinden zijn – gedemonstreerd.

Degenen willen weten of en hoe ‘slimme’ auto’s beveiligd zijn tegen hackers kunnen terecht in de Car Hacking Village. De mensen van Defcon’s Car Hacking Village staan klaar met REAL-dashboards om mee te experimenteren, vertellen alles over de tools en software die nodig zijn en geven je tips en trucs om zelf te proberen een slimme auto te hacken!


Ga de uitdaging aan!
Voor bezoekers die van puzzels, uitdagingen en wedstrijden houden is er genoeg te doen tijdens Haxpo. Men kan zich – met een team – inschrijven voor onder andere een self-driving, self racing car challenge waarbij teams zelf een 1/16 schaalmodel auto bouwen, programmeren en racen. Deze auto maakt gebruik van de nieuwste technieken van machine learning en computer vision om te navigeren. Tenslotte zijn er ook competities rondom SCADA, blockchain, smart contracts én een Capture the Signal wedstrijd; een uitdagende CTF die zich uitsluitend richt op de reverse engineering van wireless radiosignalen en daarin gecodeerde berichten.

Vrouwen in de IT kunnen deelnemen aan de all-women BlackHoodie reverse engineering track; een tweedaagse hands-on bootcamp met onder andere een women-only Capture the Flag live hacking competitie waar zij kun vaardigheden kunnen demonstreren. Winnaars van deze competitie kwalificeren zich voor de finale in Tokio later dit jaar.

HITB Haxpo is kindvriendelijk, dus ook perfect voor de jongere generatie om hun hackersgeest te voeden met innovatie, ontdekking en creativiteit!

Zie volledig programma op www.haxpo.nl


Details HITB Haxpo
Datum: donderdag 9 en vrijdag 10 mei
Locatie: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam
Openingstijden: Donderdag 9 mei – 9:30 – 18:00 / Vrijdag 10 mei – 10:00 – 17:30
Entree: GRATIS! Aanmelden via haxpo.nl/register

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.