Hoe gaat het eigenlijk met punt FRL?

punt-FRL-IMG_0467-640416Tijdens de recente SIDN BBQ sprak ISPtoday kort met de heer Spithorst, voor de meesten beter bekend als Klaus van de Friese registrar IT-Works, een van de oudste aanbieders van domeinnaamdiensten in Nederland en Friesland. Een van de onderwerpen was de status van punt FRL.

Het gesprek was aanleiding op zoek te gaan naar informatie over punt FRL, want waren zij niet laatst op wereldtournee gegaan? Het (Nederlandstalige) antwoord op die vraag geven we integraal weer:

Hollandse TLD’s goed vertegenwoordigd in Buenos Aires

Tijdens de laatste ICANN meeting, 21 tot 25 juni in Buenos Aires, trokken de Nederlandse TLD’s samen op met een Holland House beursstand. Naast .nl, vertegenwoordigd vanuit SIDN,presenteerden .frl en .amsterdam zich aan de wereld met een opvallende stand. Overdag was de stand gericht op informeren door middel van een multimedia presentatie. Vanaf 4 uur in de middag veranderde de stand in een gezellige Amsterdamse kroeg. Het happy hour ging elke beursdag van start met gratis Heineken bier, muziek van André Hazes en video beelden van een Amsterdamse kroeg. Het duurde dan ook niet lang voordat er rijen voor de beursstand ontstonden en dit het trefpunt werd voor de ruim 1.900 aanwezige bezoekers aan de beurs. Al met al een ideale gelegenheid om de Nederlandse TLD’s aan de wereld te presenteren en de verdere interactie met de ICANN community verder te bevorderen. De volgende ICANN bijeenkomst is van 18 tot en met 22 oktober in Dublin.

Wat we niet lezen is of we ons in Amsterdam en Friesland nu schrap moeten zetten voor een tsunami van aanvragen uit Zuid Amerika zodra de registratieproces voor de rest van de wereld open gaat. Met andere woorden: wordt vervolgd.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.