Hoe gaat het met Interoute?

Martijn-Interoute-640415IMG_3394Recent maakte Sellair, eigenaar van ISPtoday bekend dat Interoute een van de partijen is die dit jaar op HostingCon Europe zal staan. Het is alweer bijna een jaar geleden dat we spraken met Interoute, dat was in het kader van het DatacenterDossier. Deze aankondiging was een reden contact met de Nederlandse vestiging op te nemen en de vraag te stellen: hoe gaat het er mee?

“Het gaat goed met ons”, met die woorden begon Martijn ten Kate zijn reactie. Enthousiast meldde hij dat Interoute nu twee keer door Gartner wordt genoemd. “We zijn leider voor het MQ Cloud Enabled Managed Hosting Europe en daarnaast zijn we ook nog eens de enige Europese cloud provider die in het MQ voor wereldwijde IaaS is opgenomen. Bij die laatste zijn we nog niet de leider, maar we doen er natuurlijk alles aan onze positie daar verder te verbeteren.” Naast de dubbele Gartner vermelding was er nog iets waar Ten Kate graag over wilde praten: de performance van de eigen clouddiensten. “Bij cloud denken we automatisch aan performance en een van de zaken die dat bepaalt is het netwerk. Een trage verbinding zal zeker over grotere afstanden of bij zwaardere processen opvallen. Ons viel dit voorjaar op dat eigenlijk maar heel weinig aandacht wordt besteed aan de component netwerk. We hebben daarom een onafhankelijke partij, Cloud Spectator, gevraagd daar onderzoek naar te doen. CS heeft twee tests doorgevoerd: de eerste betrof throughput en latency tussen cloud providers met datacenters in Europa. Bij de tweede test ging het om de performance op basis van datacenters aan weerszijde van de Atlantische oceaan. De uitkomst van het onderzoek is dat Interoute bij elke test als beste uit de bus kwam. We hebben de laagste latency en de hoogste throughput. Dat is iets waar we natuurlijk trots op zijn.”

In het gesprek viel ook diverse keren het begrip hybride cloud. Zoals bekend kan daar heel veel toe worden gerekend. Een van de cases die Ten Kate beschreef was een colo klant met servers in Parijs en Amsterdam. Deze partij schakelt in piektijden additionele capaciteit bij, dus dat is een geval van hybride cloud. Het detail hierbij was: de capaciteit komt uit een VDC. ISPtoday had deze – overigens logische klinkende – invulling van het begrip hybride cloud op basis van twee fysieke en een virtuele locatie nog niet eerder gehoord. In hoeverre die constructie voor andere bedrijven geschikt is, daarover kan vast en zeker op HostingCon in Amsterdam verder over van gedachte worden gewisseld.

En dat leidde tot de laatste vraag: waarom staan jullie op HostingCon? Ten Kate: “we zijn een bedrijf met de roots in Europa, 40% van het internet verkeer in de EU loopt via onze backbone en we hebben eigen datacenters in de EU. Natuurlijk praten we daarover op beurzen en congressen. Je komt ons tegen op de grote Europese events zoals Gartner in Barcelona en IP Expo in Londen, maar ook in Amerika bij de ITW. Het gaat daarbij om je zelf bekend te maken, te horen wat er speelt in de markt en te praten over oplossingen die we met en voor klanten kunnen bieden. In Nederland, Amsterdam, het internetknooppunt, willen we dat ook doen en daar is HostingCon een goede gelegenheid voor.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.