HostingCon: wat hebben HP en Pearse O’Donohue gemeen

logo-HC breedDe eerste dag van HostingCon Europe zit er op. Een event met meerdere parallel sessies te verslaan is lastig, maar een ding is nu alvast duidelijk: de opkomst is echt een stuk hoger en gelukkig zijn de aanwezigen net als vorig jaar trouwens echt alleen maar insiders. In tegenstelling tot beurzen elders kom je hier geen busladingen studenten en scholieren tegen op zoek naar goodies.

Wat gisteren in twee uiteenlopende sessies verder opviel was de omvang van de markt. Getallen kunnen indruk maken en dat is precies wat Robert Stroomberg van HP deed. Een echt global player die een pleidooi hield voor samenwerking, oh en HP heeft daarvoor reeds 40.000 partners in Europa. Dat is een hele hoop. Een van de dingen die je daarmee kunt doen is het bundelen van aanbod. De opmerking (vertaald) “een catalogus met catalogi” zegt precies waar het om gaat: veel aanbod waaruit de klant kan kiezen en dat aanbod wordt door partijen samen gevormd..

De keynote van Pearse O’Donohue noemde ook enkele getallen waar de sector zich over mag verbazen: slechts 19% van alles Europese ondernemingen maakt op dit moment gebruik van betaalde cloud diensten. De score per land verschilt, maar het mag duidelijk zijn dat hier nog een hoop gedaan moet worden. Tot de redenen waarom men nog niet tot (betaald!) cloud gebruik komt wees hij erop dat 3 van de 10 ondernemers niet weet of de wet het toestaan en 4 van de 10 bang zijn voor veiligheidsissues. En hoe dit moet worden verholpen: nou de Europese Commissie ziet zich zelf niet veel wetten maken om dit op te lossen. Het is aan de industrie gezamenlijk en individueel uitleg te geven.

Dus wat hebben HP en Pearse O’Donohue gemeen: ze laten met cijfers onderbouwd zien waarom samenwerking rond alles dat met cloud te maken pure noodzaak is.

De tweede dag van HostingCon begint om 09:30 met een ontbijt. Daarna zullen er door de sprekers vast nog andere interessante oproepen en uitspraken worden gedaan. ISPtoday zal daar uiteraard op terugkomen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.