i3D.net doet verslag vanaf HostingCon Global (deel 1)

HC2015-630405Zondag middag begonnen de eerste informele en officieuze sessies van HostingCon Global in San Diego, maandag startte het echte programma. Het grootste deel van de Nederlandse hosting- en datacenterbedrijven is daar niet aanwezig. Wat missen zij daar, wat ze over enkele maanden wel in Amsterdam kunnen meemaken? ISPtoday vroeg Stijn Koster van i3D.net die met zijn team in San Diego aanwezig is om een reactie.

Hostingcon is de grootste Noord-Amerikaanse beurs voor hosting providers en alles wat zich daar omheen begeeft. Drie dagen lang verzamelen allerhande nationale en internationale spelers en toeleveranciers zich in San Diego om elkaar te ontmoeten en business te bedrijven. Wat Hostingcon onderscheidt van andere events binnen de hosting sector is dat de focus ligt op kennis. Dit vertaalt zich met name in de kennissessies waar je als spreker, panelist of moderator alleen op uitnodiging podiumtijd krijgt. Voorafgaand aan deze uitnodiging vind een ballotage plaats door een advisory board bestaande uit prominente personen uit de internationale hostingsector. De focus in deze ballotage ligt op het delen van kennis en het verrijken van de kennis binnen de branche.

Bij i3D.net staat Hostingcon Global al geruime tijd op de radar. Echter hebben we de trip nog niet eerder gemaakt. Als CEO van i3D.net werd ik eerder dit jaar benaderd om deel te nemen aan een panel presentatie over de opkomende Aziatische markt en de spelers die zich bewust-wel en bewust-niet begeven in die markt. Wij hebben al enkele jaren een sterke presence in Azië. We beheren locaties in Tokyo, Hong Kong en Singapore. Er zijn veel bedrijven die moeite hebben met het betreden van de Aziatische markt vanwege de hoge kosten en de vaak onlogische netwerkroutes. Daarnaast speelt het cultuurverschil een belangrijkere rol dan in Europa of Amerika.

Naast deze uitnodiging werd er vanuit DINL een handelsmissie georganiseerd rond Hostingcon Global. Tijdens deze missie zullen wij met andere bedrijven uit de Nederlandse hostingsector in contact worden gebracht met lokale prominente bedrijven en influencers. De missie zal na Hostingcon Global doortrekken naar San Francisco om ook daar bedrijven te bezoeken en lokale netwerken aan te boren.

(Morgen verschijnt het tweede verslag van Stijn over HostingCon Global)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.