Ieder z’n rol in de keten

“Wat wij hebben gezien is dat het ontbreekt aan echte open colocatie ruimte, met name in de regio Utrecht,” vertelt Coen van Luijken, Business Development Manager bij Eurofiber. “Heel veel dienstenleveranciers hebben daar wel behoefte aan. Dat zien we binnen onze bestaande klanten en partners die nu al leveren op het netwerk. Daar proberen wij op in te spelen.”

Fundament
Volgens van Luijken gaat er heel veel naar de cloud en wordt er ook heel veel gesproken over de cloud. “Eurofiber gaat niet de richting op dat we diensten in een cloud gaan leveren. Maar wat we wel voorzien is dat we op basis van een open netwerk en het open datacenter het fundament voor de cloud kunnen creëren.”

Marktplaats
“In ons datacenter verwachten we zowel ISP’s als het bedrijfsleven. Met name omdat het datacenter een marktplaats gaat worden van allerlei diensten, waar providers onze klanten kunnen voorzien van hun diensten. Wij leveren die diensten zelf niet.”

Innovatie
“Onze visie is dat je de markt z’n werk moet laten doen en dat de beste partijen in de markt dan opstaan,” legt van Luijken uit. “Daardoor bereik je ook innovatie. Dus wij kiezen voor dat open model, waarbij een ieder gewoon zijn kans krijgt om zijn rol te pakken in de keten.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.