Impressie IoT on the Edge

rittal1-630415Een van de activiteiten die gisteren, donderdag 1 december, plaatsvond was het IoT on the Edge congres. Een middag georganiseerd door Rittal waarbij IoT op de agenda stond. Maar er was meer, IoT was een van de drie hoofthema’s van het event.

Voor de 100+ aanwezigen, waarvan de meesten waarschijnlijk afkomstig waren uit de hoek van de datacenters bouwers en inrichters, zal het van tijd tot tijd flink schakelen en schrikken zijn geweest. Het zijn de partijen die deze middag te horen kregen dat er echt veel op het spel staat en dat de nieuwe ontwikkelingen meer dan ooit te voor de bijl aan de wortel van de business zet.

Dat is nog niet zo zeer het geval met IoT. Dat zal namelijk, en dat is door door zowel Jason Rylands van Rittal als Sebastian Ritz van het Duitse InnovoCloud uitgelegd, zorgen voor meer vraag naar datacenterdiensten. Let daarbij wel op, spraken zij los van elkaar de groep toe, dat het begrip datacenter daarbij een andere betekenis heeft. Edge computing, Edge datacenters en cloud gaan echt voor een verschuiving van het huidige datacenter landschap zorgen. De zaal hoorde het geïnteresseerd toe en her en der was zichtbaar dat men ook wel onder de indruk was.

De derde en laatste spreker, John Laban van het Open Compute Project, kreeg echt de hele zaal rechtop in de stoelen (tot zover dat nodig was). Met Engelse humor, maar vooral ook met bijna klinische precisie legde hij de zaal uit wat de impact van OPC is. Het is geen hype, maar realiteit. Het zijn niet alleen Facebook en Google die er “iets” mee doen, ruim 20% van de datacenter investeringen zijn nu al OPC gerelateerd. Alles en iedereen die nu nog iets doet met conventionele datacenter diensten zit aan het eind van een traject. Dat verhaal was niet alleen voor de zaal een pittige boodschap. Juist ook de groep die leek te ontbreken, de colo aanbieders, zou hier echt wat van hebben kunnen opsteken.

Maar, zo wist de organisatie al te melden, in februari 2017 komt John Laban nog eens naar Nederland en dan gaat er een sessie komen over alleen maar OPC en dan echt alle aspecten. Dat is iets waar ISP Today uiteraard ook weer van de partij gaat zijn. Want de lezers informeren over trends en ontwikkelingen die er aan toe doen blijven we ook het komend jaar doen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.