In de marge van Hostingcon: Cloudian en Switch Datacenters

cloudian_switch_dcIn de marge van HostingCon vond ook een kort gesprek plaats met Jacco van Achterberg van Cloudian en Arvid Cauwels van de Switchgroep. Hiervoor was de aanleiding een persbericht over een test lab omgeving van de eerste in het datacenter van de tweede. Niet echt een onderwerp waarover op HostingCon zelf gesproken werd, maar als concept natuurlijk wel erg interessant. Vendoren van slimme storage oplossingen die iets willen laten zien dat verder gaat dan een super gelikte presentatie op de laptop lopen snel tegen de beperking op dat je niet zomaar wat systemen op klantlocatie kunt uitpakken, installeren en demonstreren.

De normale gedachte is dan: klanten uitnodigen op kantoor. Maar Cloudian is een van de vele organisaties die in Nederland wel mensen heeft, maar geen kantoor. Om iedereen naar Engeland, of het HQ in de VS te laten vliegen is behalve een extreem dure vooral ook een te complexe aangelegenheid. Dan is het idee om in een datacenter een deel demo, test en proof-of-concept ruimte in te richten een veel betere oplossing. Dat is dus wat Cloudian heeft gedaan en wel in het Switch Datacenter te Amsterdam ZuidOost.

Amsterdam ZuidOost is gekozen omdat het voor internationale bezoekers makkelijker en sneller te bereiken is dan Woerden geven beiden aan. Daarmee wordt een aspect aangestipt dat niet in het persbericht naar voren kwam. Dit POC center heeft geen lokale of nationale scope. Lekker dicht bij dat grote internetknooppunt, dus geringe latency en op 15 taximinuten van Schiphol, aldus Jacco, lijkt dit zelfs bij uitstek geschikt om buitenlandse prospects of klanten te faciliteren en overtuigen. Arvid vult dat aan met de relevante opmerking dat er ook genoeg parkeerplekken zijn voor mensen die met de auto willen komen, wel zo goed om te weten. Los van de manier van transport naar de locatie: eenmaal binnen is er de demo/poc ruimte, goede koffie (we zijn benieuwd!) en natuurlijk “gewone” werkruimte.

De voordelen van deze samenwerking liggen voor de hand: voor Cloudian is het een point-of-presence waar ook echt iets kan worden laten gezien. Voor Switch ligt het iets anders, want je laat bezoekers niet vrij door een datacenter wandelen. Meer naamsbekendheid en letterlijk ervaren hoe makkelijk bereikbaar de locatie is, dat soort indrukken zullen zeker positief uitwerken. En als de koffie net zo goed is als beloofd is zal dat ook zijn werking niet missen op de bezoekers.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.