Internationalisering en externe financiering kansen voor hostingsector

Gistermiddag waren zo’n 30 mensen aanwezig tijdens de presentatie van de resultaten van het Mazars Hostingonderzoek 2012. Uit het onderzoek blijkt dat het goed gaat met de sector, maar dat ook er nog kansen zijn die de sector laat liggen.

Louis van Garderen (Mazars) en Michiel Steltman (DHPA) bespraken met de zaal de resultaten van het onderzoek en vroegen daarbij om interactie. Zo ontstonden een paar discussiepunten. Hierbij was het belangrijkste onderwerp ‘de cloud’ tegenover hosting. Wat is cloud? Wat is hosting?

Deelnemers aan de discussie vroegen zich af of de branche wel op de juist manier tegen de markt aan kijkt. Ook kwam de vraag naar voren of de sector geen groeikansen laat liggen, aangezien de meeste hosters in het onderzoek hebben aangegeven dat klanten veel uit hun eigen netwerk komen en komen aanwaaien.

Het was een levendige discussie, waarbij bleek dat er verschillend naar de markt wordt gekeken. Volgens verschillende aanwezigen is het een positief punt dat de sector op deze manier met elkaar spreekt over de toekomst. Klanten in de markt zijn op ontdekkingstocht en dat moet de sector goed in de gaten houden.

ISP Today was tijdens de presentatie aanwezig met camera en microfoon. Na afloop spraken we met Louis en Michiel over de resultaten van het onderzoek en hun kijk op de sector.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.