IPv6 helpt internet groeien

De Wereld IPv6 Dag in Amsterdam werd gisteren druk bezocht. Wij spraken Sander Steffann (StiPv6), Erik Huizer (TNO/Taskforce IPv6) en Emile Aben (RipeNCC) over de dag, de noodzaak en het testen van IPv6.

Sander Steffann hoopt dat website-eigenaren geen drempel meer hebben om IPv6 aan te zetten. “Er was altijd angst van ja: wat gaat de impact voor mijn gebruikers zijn. Nou vandaag heeft Google 24 uur lang IPv6 aangezet. En als Google het kan, dan kunnen andere websites het ook aanzetten.”

Erik Huizer heeft zich verdiept in de plannen van KPN, UPC en Ziggo. “Bij KPN wordt voor nieuwe klanten IPv6 al uitgerold. Alle andere klanten zullen in het ‘natuurlijk verloop’ een nieuw IPv6-geschikte router krijgen. Ziggo en UPC hebben naast IPv6 nog een andere reden, die willen graag Docsis-3 introduceren.”

Emile Aben merkt op dat het IPv6-testen vanuit meet-oogpunt eigenlijk maar saai is. “Je ziet natuurlijk het liefst explosies en dat soort dingen. Maar we zien niks wat echt ‘gebroken’ is, dus eigenlijk saai om naar te kijken. Daardoor wel heel waardevol.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.