ISP Today 2018 als woordwolk

De komende dagen – tot en met maandag 31 december – staan op ISP Today de meningen van deskundigen en insiders centraal. Voor we daarmee van start gaan is dit het moment om iedereen alvast gelukkige, vreedzame en incidentvrije dagen toe te wensen.

Woordwolk

Het is niet voor de eerste keer dat we een woordwolk gebruiken om te illustreren waar ISP Today aandacht aan besteed. In deze (klikbare) woordwolk staan de 200 meest gebruikte woorden van de 200+ eigen artikelen die dit jaar zijn gepubliceerd. Persberichten, dienstmededelingen in ingezonden artikelen zijn niet door de woordwolkmaker gehaald. We hebben ook de gangbare verbindingswoorden en cijfers weggelaten. Dat leidt tot een overzicht waaruit in ieder geval blijkt dat we veel bij cloud hebben stilgestaan.

Datacenter – zowel enkelvoud als meervoud is ook fors vertegenwoordigd in de artikelen van het afgelopen jaar. Dat hoster/hosters minder groot voorkomt heeft er mee te maken dat in een redelijk aantal gevallen voor de generieke term IT-dienstaanbieder is gekozen, of gewoon “aanbod”. Daarnaast komt ook de term hosting voor om de activiteiten te beschrijven. Alles bij elkaar opgeteld is er over en vooral voor hosters zelfs meer geschreven dan over datacenterontwikkelingen.

Dat zullen we ook het volgend jaar blijven doen. Input is en blijft welkom. Dat kan in de vorm van fanmail, maar ook in de vorm van losse artikelen of zelfs een serie. Er zijn twee voorwaarden die we daaraan stellen: de WC-eend factor moet laag zijn en het moet voor de lezersgroep van ISP Today relevant zijn. Wat relevant is kun je opmaken uit de woordwolk, maar ook uit de ranking van meest gelezen artikelen.

Tot 2019!

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.