Kansen sector groter dan bedreigingen

Vandaag het tweede videogesprek dat we hielden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Internet Society Nederland. Het interviewteam van ISP Today vroeg ook Michiel Steltman (DHPA) naar zijn verwachtingen voor 2012.

Wat verwacht je van het jaar 2012?

“In 2012 zal je echt een doorbraak zien van bedrijven die de afgelopen jaren nog een beetje de kat uit de boom hebben gekeken, maar die nu echt gaan besluiten om business initiatieven of hun handeltje online te gaan brengen. Die zullen daarvoor de Nederlandse hosting- en cloudindustrie voor nodig hebben. Ik denk dat het voor onze tak van sport een behoorlijk goed jaar gaat worden.”

Zie je nog risico’s?

“Ja, risico’s zijn er zeker. Zoals altijd met vernieuwingen en zaken waarmee je voorop loopt, ligt het op de loer dat er ongelukken gebeuren. Faillissementen en andere narigheid waarmee je kan worden geconfronteerd. En het risico bestaat dat daardoor het vertrouwen een knauw krijgt. Dat is met alle nieuwe dingen die je start. Dat hebben we gezien in de luchtvaart en in allerlei andere takken, waar groei en innovatie nooit helemaal zonder vallen en opstaan gaan. Ik denk per saldo dat het economisch belang zo groot is, dat ondank misschien ongelukjes of kleinigheden de cloud-trend zich toch echt wel door gaat zetten.”

“Als ik kijk naar onze branche en wat er gebeurd, zijn de kansen die het woord crisis voor ons biedt groter dan de bedreigingen. Vanwege het economisch voordeel, kostenbesparing, schaalvergroting zullen mensen doorgaan met het innoveren in de cloud en op het internet. Dus crisis of niet, dat gaat gewoon door!”

Interview door Suzanne FlinkenFlögel, gastpresentator ISP Today en marketing manager bij hostingprovider Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.