Kort Agenda Nieuws – Cebit 2018

Dinsdag 21 maart werd in Pakhuis De Zwijger de persbriefing voor Cebit 2018 gehouden. Cebit kennen we allemaal als de grote beurs voor machines, techniek en IT die al sinds jaar en dag in het voorjaar in Hannover wordt gehouden. Die Cebit is niet meer.

Na jaren met steeds minder bezoekers en exposanten heeft de Cebit organisatie tijdens de 2017 editie aangegeven de stekker uit het event te trekken. Cebit zoals we het kenden is daarmee verleden tijd, maar Cebit is niet dood. Alles behalve dat!

Wat de verzamelde vakpers vorige week kreeg gepresenteerd – opgeleukt met drie sprekers uit Nederland die iets vertelden over hun eigen vakgebied dat op de Cebit in de schijnwerpers komt te staan – was een eerste impressie van een complete make-over. Cebit 2018 wordt later in het jaar gehouden, van maart/april wordt het nu juni. De hal inrichting gaat op de schop, de accenten worden anders en er is een nieuwe logo.

Meer mogelijkheden en meer buiten

Fijn denkt dan de cynische Nederlander en vraagt zich af wat hij daar dan te zoeken heeft. Wie afgelopen jaar naar de laatste oude stijl Cebit is geweest zal het misschien zijn opgevallen dat er een complete hal was ingericht voor start-ups en werving. Dat krijgt in de nieuwe setting nog meer aandacht. Voor iedereen die op zoek is naar ideeën, nieuwe business en zelfs personeel gaat dat deel van de Cebit nog belangrijker worden dan het al was. Omdat het nu in juni wordt gehouden zijn er ook meer mogelijkheden langer en meer buiten te doen. Cebit 2018 zal midden op het terrein ook muziek en feesten laten organiseren om zo ook echt heel andere leeftijdsgroepen aan te spreken.

Kennismaking en werving

Na afloop van de persbijeenkomst is de Cebit vertegenwoordiger gevraagd hoe belangrijk “kennismaking en werving” was en wordt voor Cebit. Zijn antwoord: het is belangrijk om midden in het land zoiets te kunnen faciliteren. Dat is waar onze achterban al langer om vroeg. Wat we voor 2018 gaan doen is meer dan ooit netwerken faciliteren. Naast de formele wijze, die we allemaal kennen, maken we het met muziek en meer ook mogelijk gericht de jongere generaties in contact te laten komen met potentiële werkgevers en opdrachtgevers. Natuurlijk zijn Nederlanders daar ook welkom. Hoewel dat niet in de officiële persbriefing werd genoemd is het misschien wel de reden om in juni naar Hannover te gaan: personeel vinden en/of je oriënteren op de Duitse IT arbeidsmarkt en start-up scene.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.