Laatste uitreiking IPv6 Awards

Afgelopen donderdag 17 november werden de winnaars van de IPv6 Awards bekend gemaakt: AVM (Profit), Stichting Mailserver Whitelist (Non-Profit) en Sander Steffann (Personality). Tijdens de uitreiking in de Circusbar van het Circustheater in Scheveningen liet Erik Huizer, voorzitter IPv6 Taskforce, ook weten dat de awards dit jaar voor de laatste keer zijn uitgereikt.

ISP’s moeten aanhaken
Voor Eric van Uden, salesmanager bij AVM, was het winnen van de award in de categorie ‘Profit’ een hele grote verrassing. “Een mooi bewijs dat IPv6 belangrijk is. Wij zien deze prijs als stimulans voor meer promotie. Het is een hele mooie aanmoediging om het te gebruiken voor met name de promotionele activiteiten die nodig zijn om de IPv6-awareness in Europa nog groter te maken. In Nederland is XS4all de grote voortrekker bij de consumentenproviders, maar het is nu belangrijk dat ook andere ISP’s hierbij aanhaken.”

Openheid whitelist
Volgens Dreas van Donselaar, initiatiefnemer van Stichting Mailserver Whitelist en CTO bij SpamExperts, hadden ze wel gehoopt om de geldprijs te winnen, maar er nog geen directe plannen voor gemaakt. “Ik zit niet alleen in het bestuur van de stichting. De twee anderen zijn Raymond Dijkxhoorn (Prolocation) en Ruud van den Bercken (Stay-Secure) en alle drie zijn we concurrenten van elkaar. Dus om die reden gaat het geld sowieso goed terecht komen, want dat wordt een beetje vechten onderling. We hopen meerdere (internationale) whitelists onder de stichting te kunnen hangen, zodat het allemaal 100% not-for-profit blijft. Juist de openheid van deze data zorgt dat het succesvol door alle grote partijen kan worden gebruikt.”

Goede implementatie nu mogelijk
Sander Steffan, winnaar van de IPv6 personality-award, geeft aan dat providers nu echt moeten zorgen dat ze IPv6 gaan leveren. “Ik ben nu zelf bij een aantal providers betrokken die het al geïmplementeerd hebben of die dat nu aan het afronden zijn. Dus hostingproviders en accessproviders, zorg gewoon dat er goede v6-ondersteuning komt. In tegenstelling tot een tijdje terug, is nu echt alles beschikbaar om een goede IPv6-implementatie te doen.”

Laatste keer
Erik Huizer, voorzitter IPv6 Taskforce en Managing Director Information Society bij TNO, roemt de winnaars en de dag van de uitreiking. “De winnaars hebben echt meegeholpen om binnen het veld IPv6 uit te dragen, mensen te helpen en organisaties te stimuleren awareness te creëren. Vanaf halverwege volgend jaar is het echt over en uit met het bestaande ‘IP versie 4’. Dan zijn de adressen in Europa echt op. Dus dan begint voor iedereen het ‘moeten’. En dat is ook de reden dat we deze prijs nu voor de laatste keer hebben uitgedeeld. We zullen wel doorgaan als Taskforce om iedereen te helpen met hun problemen en zorgen dat IPv6 snel en goed wordt geïmplementeerd.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.