Mascini: ‘Groei internetverkeer blijft toenemen. Kans voor ISP-sector’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9OxoQP8ANrg&w=630&rel=0]

Woensdag 22 mei en donderdag 23 mei organiseerde AMS-IX voor de derde maal ‘MORE IP’ in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Het thema ‘From Virtual to Reality’ van deze editie kwam in alle speeches en presentaties terug. Het camerateam van ISP Today sprak op de eerste dag van het event met Cara Mascini, Chief Marketing Officer bij AMS-IX.

Groeicijfers
Volgens Mascini gaat de groei van het internetknooppunt steeds  harder. “Vroeger sloten we zo’n 30 tot 40 partijen aan in één jaar. In het eerste half jaar van 2013 hebben we al 70 partijen aangesloten.” Ook qua capaciteit zet de groei door en noteert het knooppunt alweer 1 Terabit per seconde aan toegenomen capaciteit.

Groei-aspecten
“De groei komt uit meerdere hoeken,” vertelt Mascini. “Eén van de groei-aspecten is de geografie van partijen die vanuit het buitenland naar Amsterdam komen om hier verkeer met elkaar uit te wisselen. Een ander aspect is dat het door ons partnerprogramma makkelijker is geworden om bij AMS-IX aan te sluiten.” Daarnaast geeft Mascini aan dat video, het ‘Internet of Things’ en mobiele applicaties zorgen voor groei van het internetverkeer.

Smart cities
Uit de presentaties die werden gehouden in de Grote zaal van Pakhuis de Zwijger, heeft Mascini meegenomen dat mensen zullen toetrekken naar de ‘slimste steden’. “Deze boodschap sprong er voor mij uit. In die steden zal ook de meeste business ontstaan.”

Profiteren
Mascini is van mening dat de ISP-sector bij uitstek van al deze groei zou kunnen profiteren. “Zij brengen het internet naar de mensen. En dan heb ik niet alleen over de vaste-kabelaars, maar ook over de mobiele operators. Heb bij elkaar brengen van deze partijen is waar AMS-IX voor staat, dus in die zin: alleen maar groei!

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.