mededeling – Litouwen biedt volop mogelijkheden voor Nederlandse ICT-bedrijven

Kleinschalige sessie onderstreept de voordelen van zakendoen in Litouwen

AMSTERDAM, februari 2017 – Van alle EU-landen groeit vooral Litouwen snel uit tot een van de grote ICT hubs in de wereld. Om de groeikansen in Litouwen voor Nederlandse ICT-bedrijven te benadrukken en benutten, wordt op 28 februari het kleinschalige evenement Litouwse Handelsmissie georganiseerd.

De Litouwse Handelsmissie is een initiatief van Dynasource, Infobalt, Cloudsuppliers.net en Microsoft Nederland. Tijdens de sessie krijgen vijf Litouwse Microsoft-partners een podium om meer te vertellen over de kansen en mogelijkheden voor samenwerking en uitbreiding. Deze partners zijn Baltic Amadeus, Blue Bridge Code, Metasite, Sekasoft en Telesoftas.

Het tekort aan gespecialiseerd ICT-personeel in Nederland, is voor veel bedrijven reden om in het buitenland op zoek te gaan naar gekwalificeerde medewerkers. Steeds vaker zoeken Nederlandse bedrijven daarvoor in Litouwen. Niet alleen vestigen Nederlandse ICT-bedrijven zich in Litouwen, ook diverse grote partijen als Macaw, Google en AIG Insurance hebben al een vestiging in Litouwen.

Waarom Litouwen?
Litouwen heeft een zeer ICT bewuste populatie. Al op het lager onderwijs doet 97% van de Litouwse jongeren ICT-kennis op. Daarnaast levert het binnen Europa de meeste afgestudeerde in wiskundige en technologische studies per inwoner af. Er lijkt dus geen gebrek aan gekwalificeerde medewerkers.

Het zijn harde en creatieve werkers die zeer internationaal georiënteerd en open staan voor buitenlandse handels- en zakenpartners. Bijna 100 procent van de jonge beroepsbevolking spreekt Engels en 69% van de 18 tot 35 jarige geeft aan graag voor internationale opdrachtgevers te werken.
Daarbij heerst er een ontzettend gunstig ondernemersklimaat met lage belastingen en veel ruimte voor start-ups. En bovendien heeft het land de hoogste glasvezelpenetratie en gemiddelde breedbandsnelheid van Europa.

Schrijf je snel in!
Inschrijven voor de speciale Litouwen-sessie kan nog, maar de ruimte is beperkt. Om de netwerkmogelijkheden kwalitatief hoogwaardig te houden, is er maar plek voor 10 tot 15 Nederlandse partners. Meld je daarom direct aan en mail naar sbos@dynasource.com om je in te schrijven!

Kijk hier voor meer informatie over de ICT-sector in Litouwen of bekijk de folder van de Litouwse overheid.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.