Met 1010data komt er weer een datacenter en service kantoor bij in Frankfurt

1010data-6301010data, Inc., dat claimt “het enige end-to-end platform dat self-service data management en analytics combineert met kant-en-klare datasets en daarmee gebruikers in staat stelt gegevens tussen bedrijven delen” heeft dinsdag de opening van een nieuw Europees datacenter in Frankfurt bekend gemaakt. De locatie beschouwt men als noodzakelijk om wereldwijde expansie mogelijk te maken en de acceptatie van Big Data analytics Europese bedrijven te vergroten

De aankondiging werd niet gedaan in Rust of Hannover, maar gewoon in New York. Daartui zou je voorzichtig kunnen afleiden dat er nu althans nog niet zo veel klanten in de EU zijn. Maar 1010data heeft goede moed daar verandering in te brengen. Want wat staat er verder te lezen in het persbericht: met een POP in Frankfurt kunnen we betere service bieden (support in dezelfde tijdzone) en voldoen we aan de lokale wetgeving. Met het openen van een POP in de regio Amsterdam had men ook aan die twee voorwaarden kunnen voldoen en toch is weer voor Frankfurt gekozen. De reden: het gaat dit soort bedrijven niet alleen om het aanbod van vierkante meters, voldoende stroom en koeling. Nederland heeft gewoon te weinig bedrijven die het als klant kan werven.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.