Met 4000 gekken de Alpe d’Huez op

Afgelopen jaar ben ik veertig geworden en in aanloop hiernaartoe was het voor mij de reden om alles in perspectief te zien. Waar ben ik nu mee bezig, wat doe ik voor een ander en waarom heb ik nog nooit eerder meegedaan aan een goed doel?

Tot mijn veertigste stond alles in het teken van mijn persoonlijke uitdagingen, mijn gezin en mijn ‘carriere‘. In overpeinzing vond ik dat het tijd werd om eens écht iets voor een ander te doen. En dan echt een substantiële bijdrage leveren. Niet gemakkelijk een paar eurootjes geven aan iemand die langs komt aan de deur met een collectebus. Maar eentje die niet vanzelf gaat en waar je echt aan de bak moet.

Dit gevoel kwam in een stroomversnelling toen mijn vrouw en ik ons vorig jaar tijdens de zomervakantie realiseerden dat sportief fietsen eigenlijk heel leuk is om te doen. Lekker in de buiten lucht, genieten van de omgeving, van het fietsen an sich, en van elkaar. Maar ook een beetje afzien en lekker gezond leven.

We zijn begonnen met mountainbiken en doen dit nog steeds met heel veel plezier. Vervolgens kreeg ik het Alpe d’HuZes virus te pakken simpelweg omdat mijn werkgever Schuberg Philis hier vorig jaar ook heel erg in betrokken was. Wij hebben ook twee collega’s in dienst waarvan de partner een strijd tegen kanker aan het strijden zijn. Het komt zodoende dan echt op je af. Het raakt je. Uiteindelijk realiseerde ik mij dat ik eigenlijk geen excuus meer had om niet mee te doen.

En zo geschiedde. Sinds oktober 2010 ben ik in training voor Alpe d’HuZes maar dan wel op de  racefiets. Het betekent dat ik met 4000 andere gekken, 6x de Alpe d’Huez op ga fietsen op 9 juni 2011.

Ik kan je inmiddels vertellen dat de Alpe d’Huez een behoorlijk intimiderende berg is als je aan de voet van de berg staat en je weet dat je 21 bochten moet nemen en 1130 hoogtemeters in 13,8km om uiteindelijk de top te bereiken. Doe het maar eens!

Je denk dan, een absurd idee! Ja, het is inderdaad niet normaal maar vechten tegen kanker is ook niet normaal, sterker nog; dat is nog veel erger. Aan het einde van mijn fiets rit kan ik gaan recoveren en de pijn en het moment van mij af laten vloeien en mij verliezen in euforie en voldoening (Zo van ‘dat heb ik even gedaan. Nu aan het bier’). Er zijn ook deelnemers aan Alpe d’HuZes die na de berg als de wiedeweerga naar huis moeten om een beenmergtransplantatie te ondergaan. Ik bedoel maar; alles is relatief.

Op 9 juni ervaar ik wat is het om ergens tegen te vechten. Maar de slogan luidt; “Opgeven is geen optie”. Met andere woorden; opgeven doe je niet. Niet voor je zelf en ook niet voor de mensen die om je geven. Ik verklaar mijzelf via dit goede doel dan ook solidair met eenieder die tegen kanker strijd.

Inmiddels hebben wij met ons gehele team van 32 medestrijders ruim 300.000 euro opgehaald. Een ongelofelijk bedrag! We hebben o.a. een fantastische fundraise-avond gehouden en hebben een roadshow in elkaar gezet waarmee wij fundraisers bij bedrijven sportief ‘opleuken’ en waar we bijvoorbeeld ook mee op de ISP Kartcompetitie hebben gestaan. Ik heb inmiddels fantastische momenten meegemaakt en hele interessante mensen ontmoet. Het geeft mij een enorme voldoening; ik zet mij daadwerkelijk in voor een ander.

Het is misschien nog goed om te weten dat stichting Alpe d’HuZes die het evenement organiseert, een anti-strijkstok beleid kent. Dit betekent dat elke gedoneerde euro daadwerkelijk naar (1) kanker bestrijding, (2) kanker preventie en (3) verbetering van het leven met kanker (goed, gezond én gelukkig leven met kanker) gaat. Elke euro doet er dus toe.

Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Nu alleen die berg nog op 9 juni…

Alpe_dHuez_02
De top van de Croix de Fer bereikt! Met vlnr Dennis Silva en Gert-Jan Nienhuis

Alpe_dHuez_03
I’ve made it to the top! van de Alpe d’Huez (bij de finish locatie van de Tour de France)

Alpe_dHuez_05
De Franse Alpen met vlnr Dennis Silva, Daan de Goede, Frido Frencken, Nordi Malih, Maurice van der Meij, Gert-Jan Nienhuis en Rik Vos


Dennis Silva is Mission Critical Engineer bij Schuberg Philis. Herken je dingen uit zijn verhaal en wil je ook mee doen? Meld je dan aan als Alpe d’HuZes actievoerder, vrijwilliger of sponsor voor 2012 en houd de website www.opgevenisgeenoptie.nl in de gaten. Of reageer door hieronder een reactie te plaatsen. Wil je Dennis sponsoren dan kan dit via zijn persoonlijke pagina: dennis.sbpad6.nl