NDIX Relatiedag 2011

15 juni 2011 vond de NDIX Relatiedag 2011 plaats in de Grolsch Veste in Enschede. Iedere twee jaar organiseert NDIX voor al haar relaties een dergelijke bijeenkomst. Dit jaar een extra feestelijke editie vanwege het 10 jarig bestaan van de NDIX.

Aanwezig die dag meer dan 300 klanten, ISP’s en andere dienstaanbieders, infrastructuurpartners en vertegenwoordigers van overheden en andere belanghebbenden in de breedbandmarkt. In het welkomstwoord aandacht voor de laatste 10 jaar met een korte analyse van de breedband ontwikkelingen (zowel qua infrastructuren als qua diensten), een korte analyse van de breedbandmarkt in Nederland en Duitsland en de manier waarop NDIX in de toekomst zich daarin verder ontwikkelt. NDIX fungeert daarbij als een platform dat partijen verbindt. Niet alleen als internet exchange voor ISP’s door middel van peering-VLANS, maar ook als marktplaats van diensten van aanbieders voor klanten middels Ethernet-VLANs.

De bijeenkomst zelf was een illustratie van het op niet-technische wijze verbinden van verschillende partijen, en voor ieder daaruit meerwaarde creëren. Naast een flink aantal workshops, variërend van de aanleg van FTTH tot en met ICT-diensten in de zorg, waren er rondleidingen in het stadion van de bekerwinnaar en vice-kampioen van Nederland en konden ICT-dienstverleners zich presenteren met stands in de wandelgangen.

De sfeer was ontspannen en productief. De bonte verzameling aan deelnemers raakte veelvuldig met elkaar in gesprek en de stands werden zeer goed bezocht. Tegen de verwachting in werden ook direct zaken gedaan. De afsluitende borrel met dinerbuffet werd goed bezocht en met zeer veel plezier denken deelnemers en de NDIX-medewerkers terug aan deze zeer geslaagde en druk bezochte dag.