Nederland voorop met wettelijk vastgelegde netneutraliteit

Gisteravond stemde de Eerste Kamer in met de nieuwe Telecommunicatiewet. Met deze wetswijziging is Nederland één van de eerste landen in de wereld, die vrije toegang tot het internet wettelijk garandeert.

Doordat deze netneutraliteit nu wettelijk is vastgelegd, is het verboden nieuwe diensten zoals WhatsApp, Viber en Skype te blokkeren. Ook heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe cookieregels. Internetgebruikers moeten zelf toestemming geven en beter worden geïnformeerd over het opslaan van cookies op zijn computer. Ook dienen providers nu zo snel mogelijk te melden, als klantgegevens op straat komen te liggen.

Vandaag en/of later deze week verschijnen meerdere artikelen op ISP Today over dit onderwerp en ook met reacties van verschillende experts uit de sector.

Foto: Minister-president (Flickr)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.