‘Nederlands e-maillandschap moet veranderen’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hbz1y8QunNg&w=630&rel=0]

Op donderdag 28 november vond de SIDN Relatiedag 2013 plaats in voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht. Tijdens één van de ochtendsessies sprak Alwin de Bruin (Mailmerk) over de bestrijding van phishing middels e-mailauthenticatie.

In de video vertelt de Bruin dat e-mail aan het veranderen is door de authenticatieplannen van grote Amerikaanse e-mailpartijen. In Nederland gaat dit proces niet hard genoeg, waardoor er problemen dreigen. “Ik denk dat het zo langzaam gaat omdat er niet voldoende prioriteit voor is. De ‘web-kant’ is heel duidelijk zichtbaar, maar ‘e-mail’ niet.”

De Bruin ziet bedrijven in de sector het authentiseren van e-mail graag gezamenlijk oppakken en roept op tot het toepassen van DKIM-signing. “Waarom zou je niet bij een concullega vragen hoe zij het technisch hebben aangepakt? Dus meer samenwerking op dat vlak in de sector. Onderschat dit niet, want we lopen als Nederland achter op Amerika. Als de grote partijen daar beginnen met zeggen dat je moet gaan veranderen, ben je eigenlijk te laat. Probeer mee te gaan met wat de rest van de wereld doet!”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.