.nl op nummer 1 met DNSSEC

En weer is het .nl-domein in het nieuws. Meldde SIDN vorige week nog de 5 miljoenste domeinnaam, vanochtend laat het bedrijf weten dat .nl wereldwijd het hoogste aantal DNSSEC gesigneerde domeinnamen heeft: ruim 360.000.

Volgens SIDN worden hiermee de top level domeinen van Tsjechië (.cz) en Brazilië (.br) voorbijgestreefd. Roelof Meijer, algemeen directeur, vertelt in het persbericht dat steeds meer registrars DNSSEC standaard als extra ‘veiligheidsservice’ in hun dienstenpakket opnemen en dat de kortingsstrategie voor gesigneerde domeinnamen bij registrars aanslaat.

Olaf Kolkman van NLnet Labs ziet de groei als broodnodige innovatie op het gebied van internetbeveiliging. Bert Hubert van PowerDNS is trots en roemt het kennisniveau in Nederland rond dit onderwerp, alsmede het hoge maar verantwoorde groeitempo. Tot slot geeft Vince van Domburg van de Vereniging van Registrars aan blij te zijn met de goede samenwerking en communicatie tussen registrars en registry.

Op 15 mei 2012 werd het voor .nl-registrars mogelijk geautomatiseerd DNSSEC aan te bieden via het domeinnaamregistratiesysteem (DRS). Hoe hard zal de groei de komende weken gaan denken jullie?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.