Nog enkele opmerkingen over de keynote op HostingCon

IMAG5271-cloudactionsIn de keynote die Pearse O’Donohue op de eerste dag van HostingCon Europe hield ging het niet alleen over cijfers. Wie goed luisterde moet zijn opgevallen dat hij bijvoorbeeld expliciet noemde CO2 neutrale datacenters. Dat was een opmerking waar geen reactie op kwam en zeker niet per ongeluk is gemaakt. Wat hij hiermee precies bedoelde is iets waar ISPtoday zeker probeert achter te komen. Als de Europese Commissie dat namelijk opeens hoger op de agenda gaat zetten gaat een deel van de sector daar wel last van krijgen.

Het ander punt dat O’Donohue noemde – en dat werd ondersteund met slides – waren de actie punten met betrekking tot cloud. Je kunt dat zien als issues waar de EC antwoord op wil hebben van de industrie.

  • standaarden
  • data bescherming
  • certificering
  • mogelijkheid van aanbieder te wisselen (en data portabiliteit)
  • contracten en SLA’s

Elders in zijn betoog stond O’Donohue nog stil bij wat en wie de industrie is. Met het oog op de publieke consultatie die per morgen (vrijdag 25 september) live gaat maakte hij de aanwezigen duidelijk dat hij veel feedback van partijen wil hebben, individuele ondernemers en juist niet alleen maar platforms en brancheorganisaties. ISPtoday zal hier komende weken nog op terugkomen, want dat de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie belast met het dossier cloud zo nadrukkelijk wil weten wat de ondernemers in de sector bezighoudt is toch wel een bijzonder signaal.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.