Noodweer treft BIT

Gisteravond werd datacenter ‘BIT-2’ van BIT getroffen door een stroomstoring. De storing ontstond toen een fikse onweersbui over Ede heen trok. Wij vroegen aan Alex Bik, CTO bij BIT, wat er precies is gebeurd.

“In BIT-2 zijn op dit moment drie zalen operationeel: zaal 2A, 2B en 2C. Zalen B en C zitten in de nieuwbouw. In 2A is er eigenlijk niks gebeurd. BIT-2B heeft last gehad van een onderbreking van één powerfeed. Dat was de B-feed en dus de feed die het minste gebruikt wordt. Daar hebben klanten geen last van gehad, al waren er wel een paar die de melding op onze website hadden gelezen en uit voorzorg naar ons toe zijn gekomen. Maar die klanten hoefden dus niets te doen,” legt Bik uit. “BIT-2C, de ruimte die we het laatst in gebruik hebben genomen, is helemaal uit geweest voor een periode van 16 minuten.”

“We moeten natuurlijk nog wel het een en ander onderzoeken en laten onderzoeken naar wat precies de oorzaak is geweest. Zo zijn we nog bezig met onze UPS-leverancier, want het is zo dat onze UPS’en op een gegeven moment besloten hun load af te schakelen. Terwijl er nog wel gewoon spanning beschikbaar was aan de ingang. Het lijkt erop dat het een bliksem gerelateerde storing is geweest.”

“Het is natuurlijk nooit leuk om dit soort dingen mee te maken. Ik was in Wageningen en toen het begon te regenen zat ik eigenlijk op mijn telefoon even te checken wat er met de PUE van de koelinstallatie ging gebeuren, omdat het eindelijk eens een keer flink ging afkoelen. En toen ik zag dat er van alles en nog wat aan de hand was en ben ik meteen in de auto gesprongen en hier heen gereden. En dat vind ik dan wel weer mooi van een bedrijf als BIT, want binnen een half uur tijd stonden ook negen collega’s hier op de stoep.”

UPS_log

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.